Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Palonkestoluokitus

Piharakennukset

Kysytty: 11.10.2010 klo:11:25
Hei,
Meillä rakenteilla talousrakennus (autotalli). Rakennusluvassa mainitty paloluokka P3 muttei mitään palonkestoluokituksia. Onko tällöin pakko laittaa El 30 palonkestoluokituksen mukaiset seinärakenteet (kuten 2x kipsilevyseinät ja -katto)?
Talli haja-asutusalueella (ei kaavaa), n.50m lähimpään rakennukseen ja noin 10m tontin rajalle. Talousakennuksen pinta-ala 91m2, sisällä ei väliseiniä, mutta käyttöullakko on. Rakennuksessa on jo isot 1200x1200 ikkunat (4kpl), jollaisia ei ilmeisesti saisi käyttää jos tila on tuon El30 mukainen?
Itse kyllä suunnitellessa piirsin rakennuspiirustuksiin nuo tuplakipsilevyt kaiken varalta, mutta nyt haluaisin tehdä poikkeuksen piirustuksiin rakenteen kalleuden, suuren työmäärän ja "turhuuden" takia. Tuo rakennusaikainen poikkeushan on helppo hyväksyttää lopputarkastuksessa jos rakenne ei ole pakollinen.
Eli onko pakko käyttää noita tupla kipsilevyjä?Virallinen vastaus
Rakennuslupaa on noudatettava. Autotalliin vaaditaan EI 30 rakenne seiniin ja kattoon.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Palonkestoluokitus":
Jäsenen antama (11.10.2010 klo:12:02) kommentti

Kysyppä asiaa oman kuntasi rakennusvalvonnasta.Selviää sillä hyvin nätisti.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: