Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lämpöeristys

Piharakennukset

Kysytty: 15.12.2015 klo:21:32
Moro

Olisko kenelläkään kokemusta miten eristää yli sata vuotta vanha "verstas" täysin betonia kattoa myöden,voiko laittaa esim.finnfoamit sisäpuolelle katto-lattia-seinät ja siihen sähkölämmityksen,miten kosteuden poisto tekeekö kastepinnan? tilassa  yksi ikkuna+ovi.Ulkopuolinen eristäminen ei ole mahdollista.

Kysyjä
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus

Eristäminen

Ainoa varma eristämistapa on ulkopuolinen eristys, mutta sehän ei kertomasi mukaan ole mahdollista.
Toinen varmahko tapa on jättää tuuletusrako betonipinnan ja sisäseinän väliin ja tehdä erillinen runko kauttaaltaan eristyksineen sisäpuolelle, myös katto. ( Finnfoam tai vastaava saneerauslevyeriste käy)
Toivottavasti lattia on kuiva ja eristetty, muuten siihenkin laitettava eristys + mahdollinen pintalaatta. ( silloin hoituisi  sähköinen lattialämmityskin) tai verstaassa toimisi ilmalämppöpumppukin lämmönlähteenä.
Ps.Ilmanvaihdostahan on huolehdittava ammattilaisen suunnitelman mukaan kuten myös sähkötöistä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Lämpöeristys":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi