Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kiinteistöverokohtelu

Piharakennukset

Kysytty: 7.8.2008 klo:10:56

Tonttimme muodostuu tonteista A ja B, jotka ovat samaa pihapiiriä. Tontilla A on asuinrakennus, lämmin talousrakennus ja puolet toisesta (kylmä) talousrakennuksesta. Tontilla B puolet edellisestä talosrakennuksesta ja huvimaja, joka näemmä luetaan talousrakennukseksi.

Verottaja verottaa kiinteistöveroa Tontin A asuinrakennuksesta ja lämpimästä talousrakennuksesta 0,35%. Tontin B huvimajasta 1% ja talousrakennuksesta joka on puoliksi A ja B tonteilla 1%.

Ihmetyttääkin nyt, onko oikein että noista B tontin rakennelmista menee suurempi vero? Kaikki rakennelmat ovat vakituisessa asunkäytössämme ja siis samassa pihassa. Täytyykö tontit yhdistää, että ne luetaan samaksi pihaksi?
Virallinen vastaus
Verottajan tulkinta on oikein. Toisella tontilla ei ole asuinrakennusta. T...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Kiinteistöverokohtelu":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: