Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kenen vastuulla?

Piharakennukset

Kysytty: 2.9.2019 klo:12:37
Hei, ostimme yksityishenkilöiltä okt-kiinteistön 2011. Sovimme kauppahintaan sisältyvän tontille rakennettavan autokatoksen jonka kuluista vastaa myyjä (hänellä rakennusalan yritys). Olemme hakeneet itse luvat, piirustukset on tehnyt myyjän yritys, vastaavana työnjohtajana (ja rakentajana) toimi myyjä. Loppukatselmus tehty hyväksytysti 10/2013.

Syys- tai lokakuussa 2017 huomasimme katon vuotavan kun vesi tuli läpi kaksinkertaisista gyproceista, ruuvien kohdalta. Myyjä/rakentaja ilmoitti korjaavansa, kävi heti katsomassa. 

Edelleen siirtää eteenpäin, syitä tuntuu riittävän, lupaa tulevansa ja korjaavansa. Mitä vaihtoehtoja meillä on? Voimmeko teettää korjauksen jollain muulla ja vaatia kuluja myyjältä? Onko vastuu rakentajan (eli myyjä) vai meidän?Virallinen vastaus
Jos kaikki, mitä kirjoitat on urakkasopimukseen kirjattuna, niin vastuu on myyjän. ...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Kenen vastuulla?":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (5.9.2019 klo:22:11) kommentti

Minä korjaisin ja muuttaisin tuota vastuu kysymystä hiukan. Jos talon myyjä on ollut yksityinen henkilö eikä kauppakirjasa ole mainintaa tuosta rakennuksesta niin silloin ei auta mitää muuta kuin tapella. Jos taas on hommasta on tehty erillinen sopimus rakentamisesta niin silloin hommasta vastaa rakentaja joka on sen rakentanut riippuen siitä minkälainen sopimus on hommasta tehty. Jos on tehty yrityksen kanssa sopimus ja , te olette yksityinen henkilö (ei alv velvollinen) niin sopimus olisi  sopimuksellapitänyt tehdä RYS tai REYS sopimuksella, riippuen hinnasta. Nämä sopimukset on tarkastanut kuluttajasuoja niitä kannatta käyttää yksityisen ja yrityksen välissä. Ei mitään pienurakkasopimuksia. Mutta oli miten oli niin kiirettä pitää tuon katon kanssa jossa käy kohta niin, että ei tarvitse korjata vain pu

Jäsenen antama (10.9.2019 klo:13:23) kommentti

Ostaja tukkii vesivuodot ja kustantaa kulut !