Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Valetu perustus osittain kallion päälle?

Perustukset

Kysytty: 12.6.2003 klo:9:18
Anturakuoppaa kaivettaessa yhdessä kulmassa tuli kallio näkyviin, syvyyttä tähänkin kohtaan olisi tarvittu lisää n. 400mm. Muissa kulmissa kallio ei ole lähellä. Kyseessä autotallilisärakennus vanhan talon jatkeeksi. Mitä vaihtoehtoja kallion kanssa on ja mitkä ovat kustannusarviot. Mikäli räjäytys, kalliota pitäisi saada pois n. 3 kuutiota. Voiko yhden kulman ankkuroida kiinni kallioon, mitkä ovat riskit? Maaaines on hiekkapitoista, kiviäkin esiintyy, sekä pienissä määrin savea paikoittain.Virallinen vastaus
Todennäköisesti perustaminen ajattelemallasi tavalla aiheuttaa rakennukseen epätasaisen painuman. On vaikea tehdä mitään ennustetta painumasta. Tämä on vain olettamusta. Painumaan vaikuttaa se, miten syvällä muiden kulmien alla on kallio ja miten kokoonpuristuvaa perusmaa on. Välttämättä kallion poistaminen ei muuta tilannetta. Siksi rakennukseen on syytä laatia perustamissuunnitelma. Asia on parempi tutkia kunnolla kuin jälkeenpäin harmitella vinossa olevaa rakennusta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Valetu perustus osittain kallion päälle?":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys