Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

uimaaltaan päällekansi ja lattialämmitys

Perustukset

Kysytty: 3.9.2015 klo:2:46
uimaallas joka ei ole ikinään ollut käytössä ja päälle on koolattu lattia jossa lastulevy kansi haluaisin rakentaa siihen lattialämmityksen altaan ympärillä on betonilattia allas on betonipinnalla miten tulisi toimia altaan koko 3x5 m

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl
Jäsenen   antama (4.9.2015 klo:8:38) kommentti

Koko huone olis tarkoitus laittaa vesikiertosella lattialämmityksellä.Ongelmana on altaan alusta kun poistan aikasemman lastulevy kannen ja laitan uuden tilalle ja valu päälle ja eriste jakaapelit ja uusi valu ja laatat siintä tulee tiivis rupeaako haisemaan tunkkaselta .Millä materiaalilla tulis runko tehdä ja tarviiko ilmastoida jotenkin löytyykö ammattilaisen vastausta kiitos.


Virallinen vastaus
Onko kysymyksessä koko tilan kattavan lattialämmityksen tekemisestä  ja onko lastulevy kansi edelleen siinä kunnossa, että se toimii jatkossakin?
Mikäli nykyinen lattia on kauttaaltaan samassa tasossa ja uima-altaan kohdalta riittävän kantava, toteuttaisin lattian oheista Gybroc lattialämmitys ohjetta soveltaen kohteessasi:
Gyproc-lattiarakenteeseen voi asentaa lämmityksen, joka tehdään joko sähkökaapelilla tai vesiputkella. Lattialämmitysratkaisu poikkeaa perusrakenteesta levy-yhdistelmien osalta. Päällimmäisen lattiakipsilevyn
Gyproc GL 15 alle tehtävät levykerrokset voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko normaalista (GN 13) tai erikoiskovasta (GEK 13) sisäverhouslevystä tai lattiakipsilevystä (GL 15). Runkorakenne on samanlainen kuin peruslattiassa. Jos keskimmäiseen levykerrokseen sijoitettava lämmitysputki on ulkomitaltaan paksumpi kuin yksittäinen levy, voidaan yhdistämällä 6, 13 ja 15 mm paksuja levyjä tehdä putken ulkohalkaisijaa paksumpi levysuikalekerros. Suikalekerroksen paksuuden on kaikissa tilanteissa oltava aina lämmitysputken ulkohalkaisijaa suurempi.

Lämmityselementti asennetaan levykerrosten väliin asennettuun levysuikalekerrokseen. Suikaleiden
välisen uran leveys on vähintään 3 x lämmityselementin halkaisija. Tämän jälkeen ura täytetään joka kohdastaan ohennetulla kiviainespohjaisella laastilla, esim. remonttilaasti tai lattiatasoite.  Sähkölämmityskaapelin teho saa olla enintään 10 W/jm ja lämmityksen neliömetriteho enintään 100 W/m2.

Pintamateriaaliksi soveltuvat mm uivat lattiamateriaalit.
Myös oheisen  linkin kautta löytyy ohjeet tasotteiden käytöstä lattiasaneeraukissa.
http://www.e-weber.fi/lattiat/tuotteet/korjausrakentamisen-lattiaratkaisut.html
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / uimaaltaan päällekansi ja lattialämmitys":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: