Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuuletuspaalut

Perustukset

Kysytty: 1.3.2018 klo:9:51
Meille asennettiin syksyllä 80v taloomme salaojajärjestelmän yhteydessä 5kpl Meltex tuuletuspaalua. Nyt tuntuu kovilla pakkasilla että lattiat ja nurkat ovat kylmempiä kuin ennen. Kuinka voi tuuletuspaaluja peittää, eristää vain kovien pakkasten ajan?
Virallinen vastaus
Kovimpien pakkaste akoina riittää, kun vain yksi paalu on auki.  Normaalipakkasten aikana 2 paalua riittää alapohjan ilmanvaihtoon. Suojasää sään alkaessa pitää kaikki paalut olla auki. Tämä "ohjelma" perustuu suureen lämpötilaeroon ja sen seurauksena suureen virtausnopeuteen. Myös kovien pakkasten lyhytaikaisuus tekee tuuletuksen supistuksesta riskitöntä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Tuuletuspaalut":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Alapohjan tuuletus?

Yksikerroksisessa rivitalossamme on paaluperustus ja ontelolaatta-alapohja, jonka alla on ryömintätila. Sokkelipalkkien ja keskellä kulkevan pitkittäispalkin lisäksi huon...

kylmät lattiat

Meillä oli vesivahinko 2017 30-luvulla olevassa hirsirunkoisessa talossa. Talon alla oleva viemäriputki oli sortunut ja alapohjan maa-aines imettiin pois ja lat...