Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Soraton salaojitaaminen?

Perustukset

Kysytty: 6.1.2008 klo:19:05
Toimiiko salaojitus viereisestä saaresta haetun keskikarkean soran ja tuplattujen putkien kanssa paremmin, jos laittaa Isodrän -levyä perusmuuria vasten. Ajattelin Isodränin johtavan veden hienoon hiekkakerrokseen, josta se kulkisi salaojaan ja silloin soraakaan ei tarvita paljoa.

patukonsta Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 13 kplVirallinen vastaus
Maan pinnalle tulevaa vettä ei ole tarkoitus imeyttää levyn kautta salaojaan, vaan vesi ohjataan pois pintaa pitkin mahdollisimman hyvin. salaojat tehdään siksi, että pinnasta imeytyvä vähäinen vajovesi ja maasta nouseva sulamis- ja sadevesi saadaan salaojaa pitkin pois. Tarkoituksena on pitää perusmaa kuivana talon alla ja lähellä. Siksi mainitsemaasi levyä ei tarvitse käyttää. Tärkeää on, että sokkeli pysyy mahdollisimman kuivana, ja siihen riittää patolevy.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Soraton salaojitaaminen?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: