Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Seinän kivetyksen uusinta

Perustukset

Kysytty: 19.6.2019 klo:23:15
Talo on rakennettu 2004. Miten seinän kivetys kannattaisi uusia? Sokkelissa ei näy merkkejä kosteudesta ja salaojat toimii. Nykyinen rakenne:

- Kivetys ja alla hiekkaa.

- Suodatinkangas ja alla hiekkaa

- Muovi ja sen alla routaeriste

- Hiekkaa ja sen jälkeen soraa.Muovi on routaeristeen päältä nostettu sokkelia vasten. Sen mitä pystyi näkemään niin routaeristeen alla oleva hiekka on rutikuivaa ja levyt kunnossa.. Miten minun kannattaisi tämä täyttää? Laitanko vain 6-16mm soraa nykyisen muovin päälle ja täytänkö koko kuopan soralla? Vai laitanko soraa vain 10-20 cm kaistan sokkelia vasten ja annan hiekan olla? Kun ei näytä olevan sokkelissa ongelmia niin tuskin tätä kannattaa isommin alkaa operoimaan, kunhan saa reunat siistiksi? Nyt kivien välit oli alkanut kasvaan kukkia ja ruohoa..
Virallinen vastaus
Esittämäsi sora on sopiva aine täyttämiseen ja täytä sillä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Seinän kivetyksen uusinta":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 21.6.2019 klo:15:36
Onko haittaa, jos laitan eps-levyn 15cm syvyyteen, kaatamaan pois talosta vaikka alempana on routaeriste. Lähinnä suodatinkankaan tilalle ajattelin tuota eps-levyä, kun sitä olis ylimääräisenä.

Eli:
- Kivetys ja sora kerros
- eps-levy
- soraa routa eristeeseen asti.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi