Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sadevesiputkiston talviolot?

Perustukset

Kysytty: 29.2.2008 klo:7:14

Sadevesiputkisto asennetaan yleensä routasuojauksen alle salaojien joko viereen tai hieman ylemmäksi, miten mielestänne pakkanen kulkeutuu ko. putkistossa sisään rännikaivon kohdalta? Onko tästä haittaa ja voiko tämä aiheuttaa esim. paantamista putkistossa, mikä voi rikkoa putken?

Routasuojaus pitää kyllä pakkasen pinnalta poissa mutta rännikaivon suulta on taas aukko suoraan putkistoon, salaojien tarkastuskaivon kannen kyllä pystyy pakkaseristämään esim. finnfoamilla.


jomppe
Kysymyksiä: 130 kplVirallinen vastaus
Salaojat ja sadevedet eivät saa olla samassa viemärissä. Sadevesiputken kaltevuus on normaalisti sellainen, että vesi poistuu putkesta helposti. Tästä syystä putki harvoin menee paannejäähän. Alijäähtynyt vesi voi aiheuttaa tukoksen. Jos putkeen pääsee virtaamaan helposti kylmää ilmaa, vesihöyry voi jäätyä hileiksi putkeen, ja siitä syntyy tulppa. Putki ei rikkoudu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Sadevesiputkiston talviolot?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuinka syvällä pitää sadevesiviemärin ulostuloputken ?

Kuinka syvällä pitää olla Mikkelissä sadevesiputkiston? Kun sadevedet johdetaan kivikaivoon, niin pitääkö putken pää olla kivikaivossakin routarajan alapuolella. Ongelman...

sadevesiputki ihan maanpinnalla

Hei, ostamassamme talossa sadevesiputket kulkevat aika lailla maan pinnassa. yhdessä nurkassa jopa niin että putki on näkyvillä. Onko tästä haittaa? Miten tarkistaa sa...