Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rostipohja

Perustukset

Kysytty: 12.2.2012 klo:18:27
Rakennan kesämökkiä rostipohjalle, ( antura ,sen päällä sokkeli 3 varvia lekaharkkoja ) onko tarvetta sisäpuoleiselle maatäytölle ? ( tällä hetkellä ilmatila lattian alla noin 80 cm ) Olisiko mahd. laittaa styrox 50mm ja sen päälle soraa ? Mökki tulee olemaan pääasiassa kesäkäytössä.Mikä on rossipohjan tuuletusaukkojen neliömetrimäärä , mökin koko 80m2, jossain ohjeessa oli suositus 1neliödesimetri per rak pinta-ala. ( Mökin alla oleva maaperä on soraa ja kalliota / iso kiveäVirallinen vastaus
Ryömintätilan vapaa korkeus pitää olla 80 cm tai enemmän. Perusmaan päälle voi levittää n. 10 cm salaojasoran ja sen päälle muovikelmu sekä 50 mm EPS-eristettä. Myös sokkelit voi sisäpuolelta lämpöeristää. Ryömintätilan tuuletusaukkojen yhteispinta-alan tulee olla ainakin 4 promillea ryömintätilan pinta-alasta. Aukkojen alareunan on oltava vähintään 150 mm maanpinnan yläpuolella. Aukkojen vähimmäiskoon on oltava 150 cm2 sekä enimmäisvälin 6 m.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Rostipohja":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: