Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Re: Kantavat väliseinät

Perustukset

Kysytty: 17.8.2005 klo:7:47
Kysymys on harkkoperustuksen yläpinnasta joka on ulkoseinärakenteessa tuon 10 cm alempana, kuin valmis lattia. kantava väliseinä on piirretty 10 cm ylemmäksi kuin ulkoseinän muuri eli valmiin lattian tasoon (näin sekä talotehtaan että rakennesuunnittelijan kuvissa). Eli kantavan väliseinän alajuoksu tulee suoraan kiinni harkkoon (sitten kun sitä seinää joskus tehdään). Perustussuunnitelmissa antura oli väliseinien kohdalla piirretty siten että oli 50 cm korkeammalla kuin ulkoseinien antura. Mutta valan anturan kuitenkin samaan tasoon sekä ulkoseinien osalle, että kantaville väliseinille. No niin ja toivottavasti tuo selvensi tilannetta. Ja sitten se kysymys. Perustussuunnitelmista ei asia ilmennyt, mutta talotehtaan detaljeissa siitä oli kuva. Oli piirretty siten että kantavan väliseinän ja ulkoseinän liittymässä on 50 mm styrox, ja kantavan väliseinän harkot on siis kokonaan irti ulkoseinän harkoista. Eli kantavan väliseinän perustus omana itsenäisenä muurinaan, ei liity teräksillä eikä millään muullakaan ulkoseinien muuriin. Eli minun on ilmeisesti helpoin valaa tuolle kantavalle väliseinälle 10 cm korkeampi antura, että saan sen oikeaan korkoon, vai onko helpompi leikata harkoista siivut pois.

Tk156
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Olisihan tuo jo edellisestä kysymyksestä pitänyt vastaajan täysin oivaltaa. Kiitos täsmennyksestä. Anturoiden tekemine...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Re: Kantavat väliseinät":