Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rakennusjäte

Perustukset

Kysytty: 1.1.2012 klo:23:56
Itselläni on tiedossa sääntö, että puupaloja / sahanpurua ei saisi jäädä valun alla olevaan täyttömateriaaliin (sepelin, hiekan tms.)

Rakennusvaiheessa sirkkelöin tuulensuojalevyjä (Harmaa Leijonalevy 12mm), talon sisäpuolella, ja levyn sahapurua tuli jonkin verran anturan alapinnan tasolla olevaan mursketäyttöön...

Enimmät keot ainakin keräsin pois, mutta jonkin verran taisi jäädäkkin.

Haittaako tuulensuojalevyn työstöstä aiheutunut jäte, alapohjassa anturan alapinnan tasolla... Esim. kostuuko, tai homehtuuko siellä haittaavasti (ei pitäisi olla silti suuria määriä purua), päällä on 70 senttiä sepeliä.

Kiitos

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Kun päällä on noin paljon täyttöä, alle jäänyt puru lahoaa vähitellen. Yläpuolella on mielestäni täytettä niin, että tuosta ei ole haittaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / rakennusjäte":
Jäsenen antama (3.1.2012 klo:8:53) kommentti

Toisaalta sinne tulee suurella todennäköisyydellä kuitenkin mikrobikasvustoa. Ei sinne tietenkään tahallaan kannata mitään orgaanista jättää.Mutta niitä täyttöjä ei niin steriiliksi saa,etteikö siellä kasvustoa ilmenisi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Remontti ja hiekan käyttö

Kyseessä on 70/80-lukujen vaihteessa rakennettu talo. Tuohon aikaan ilmeisesti oli tapana käyttää perustuksissa "luonnonsoraa" ja sen päällä hiekkaa. Meillä on talossa 19...

Hengittävä lattiarakenne

Kivikerrostalo, 1912, alin kerros. Ongelma: lautalattian kylmyys. Tavoite: lautalattia, jonka alla hengittävä ja lämmin lattianeristys, ulkoseinän edestä metrin lev...