Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Putkien läpiviennin tiivistäminen perusmuurissa

Perustukset

Kysytty: 11.10.2019 klo:20:19
Millä materiaalilla perusmuurissa olevat putkien läpiviennit tulisi tiivistää? Meillä uusittin perusmuurin kosteuseristys salaojaremontin yhteydessä (Isodrän levyt perinteisen patolevyn sijaan). Perusmuurissa olleet läpiviennit, joissa oli rinnakkain kolme putkea samassa aukossa, tiivistettiin mittavalla määrällä uretaanivaahtoa. Maatäytön jälkeen kellarissa on haissut jo viikon ajan voimakas uretaanin haju, joka käy henkeen. Kellarin sisäseinä on vielä toistaiseksi slammaamaton ja pelkällä harkkopinnalla. Kolme kysymystä:1. Onko uretaanivaahto oikea tiivistysaine maan alle jäävään läpivientiin perusmuurissa? Alapohjan täyttö on hienoa hiekkaa.  

2. Onko jokin pielessä uretaanin kuivumisen suhteen, jos haju jatkuu näin pitkään?

3. Estääkö kellarin harkkopintaisen seinän slammaaminen hajun pääsyn sisätilaan? Virallinen vastaus
Vastaus1 Uretaanivaahdotus on hyvä tiivistysaine, jos ylipursuneen aineen pintaa ei leikata pois, jos leikataan, niin tiiveysominaisuus                      &nbs...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Putkien läpiviennin tiivistäminen perusmuurissa":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys

Kysytty: 14.10.2019 klo:12:14
Miten uretaanivaahto toimii kosteassa tilassa tai miten vaahto kovettuu/kuivuu, mikäli uretaani ei ole ehtinyt kokonaan kuivumaan läpiviennissä ennen maatäyttöä? 

 
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi