Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pilariperustuksen maanpäällisten harkkojen minimimäärä, harjateräksen määrä ja murske salaojakaivannon vieressä?

Perustukset

Kysytty: 11.10.2019 klo:15:18
Olemme kaivaneet sivusuunnassakin laskevaan rinteeseen perustusmontun pilariperustaiselle hirsiaitalle.  Jos käytämme neljää pontattua lecaharkkoa, niin aitan vasemman sivun ylänurkasta jää maan päälle vain yksi harkko. Onko  tämä riittämätön määrä? Hirsivalmistajan mielestä tuuletusta riittää kun on kysymys vain yhdestä pilarista, itseä vaan epäilyttää talviolosuhteet.Kuinka paljon pitäisi lykkiä harjaterästä pilarin sisään, jos käytämme neljää tai viittä harkkoa? Aitan alle tulee 15 pilaria tasavälein ja painoa 200-300 kg per pilari.Salaojakaivannon ja perusmaan viereen tuli ikään kuin vahingossa 0-32 kivimurske.  Valuuko 0-aines nyt salaojia tukkimaan, kun välissä ei ole edes suodatinkangasta?  Pitäisikö lapioida murske ennemminkin pilarien väliin?

 Virallinen vastaus
Suosittelen maanpinnan yläpuolelle jääväksi 2 harkkokerrosta, niin puurakenteet eivät o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Pilariperustuksen maanpäällisten harkkojen minimimäärä, harjateräksen määrä ja murske salaojakaivannon vieressä?":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi