Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

pilariantura

Perustukset

Kysytty: 29.2.2004 klo:17:31
Onko kevytsoraharkoista n. 250 x 250 x 190 mm tehdyn pilarirakenteen alle olemassa valmista anturaratkaisua esim. pilarianturaharkkoa tai muottiharkkoa perustustöiden nopeuttamiseksi (välttyy anturavalulta). Jos tekee valamalla anturan, niin riittääkö 300 x 300 x 100 mm:n betonimöykky vai tulisiko olla paksumpi?
Virallinen vastaus
Lakan betonilla on anturaharkko, joka valetaan betonilla täyteen. Anturan koon määrittää rakennesuunnittelija. Jos teet mainitsemasi kokoiset anturat, maan kantavuus pitää olla hyvä, riippuen tietenkin rakennuksen luonteesta. Keskustele asiasta pääsuunnittelijan ja rakennesuunnittelijan kanssa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / pilariantura":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Anturan koko

Minkä kokoinen (leveys,korkeus) pitää pilariantura vähintään olla pilariharkkojen alla, kun kunkin anturan päälle tulee kolme pilariharkkoa? Riittääkö esim. 400*400*100?...