Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Murskeem eristäminem

Perustukset

Kysytty: 30.10.2019 klo:8:14
Pilariperustuksessa finnfoamim päälle on laitettu mursketta, joka on jäätynyt. Riittääkö eristämiseen peittäminen sepelillä?. Pitääkö murske olla sulaa ennen sepelipeittoa? Toimiiko murske ylipäätään pilarien välissä, jos on routivaa. Olisiko perustukset pitänyt ehtiä täyttää ennen ensimmäisiä pakkasia?

 Virallinen vastaus

Kivimurske ei ole routiva materiaali vaikka se jäätyisikin ja lämmöneristelevyn päälle pantuna ei haittaa vaikka se jäätyisikin. Se on riit...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Murskeem eristäminem":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 31.10.2019 klo:11:25
  Täyttö on hidastunut, koska lopputäytön lapioiminen on jäänyt miehen polvivamman takia enempi emännän vastuulle. Onneksi kalliomursketta ei tilattu enempää sillä sen lapioiminen olisi varmaan jäätyneenä aika mahdoton homma.  

 Onko lopputäyttö siis viisainta tehdä sepelillä?  Ja onko  sepelin laadulla väliä?  Nyt ei olisi enää aikaa eikä jaksoakaan naisihmisenä lapioida maa-aineksia paikasta toiseen. 
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Lopputyö sepelillä ja pienempää kokoa kuin 32 mm. Viisainta ottaa sellainen kuorma-auto tuomaan sepeli, jossa on nosturin nokassa keikkuva purkamiseen sopiva kauha, jolla levittää samalla sepelin, silloin naisihminen voi katsella ja antaa ohjeistusta sepelin sijoittelussa. 
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: