Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Molskottipeti

Perustukset

Kysytty: 1.7.2013 klo:22:25
Jos täytetty ja tiivistetty molskottipeti (0-150 murske) n. 40 cm jää pidemmäksi aikaa rakentamattomaksi tulevan talon paikalla (sään armoille, ilman rakennusta suojana)...

Tapahtuuko kiviainespatjassa jotain oleellisia muodonmuutoksia, vuorottaisten sateiden, kuivumisen tai talvijäätymisen ja uudelleen sulamisen jäljiltä keväällä? Kenties jotain "jälkitiivistymistä", mikäli sadevesi huuhtoo / painaa hienoainesta kivikoloissa syvemmälle jne.

Kyseessä varmasti kysymys, johon ei oikeaa vastausta helposti ole, mutta näkemys / mielipide vapaasti muodostettavissa. Varsinkin, kun tiedetään että asia ratkaistaan paikanpäällä. Itse ajattelin, että korkeintaan tehdä uusi tiivistys myöhemmin, mikäli peti jää pidemmäksi aikaa sään armoille, tai tiiviys- /kantavuusmittaus Loadmanilla. Tai saattaa kenties tuo kivipeti jopa muokkautua paremmaksi luonnon tiivistyksellä...

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Karkearakeinen murske ei muutu, vaikka se on pitkään suojaamattomana. Hienoaineksen huuhtoutuminen ei ole merkittävää, kun koko kiviaines ei ole veden alla. Kun rakentamiseen ryhdytään, pinnan voi vielä kertaalleen tiivistää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Molskottipeti":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: