Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maanparannus...

Perustukset

Kysytty: 28.1.2005 klo:13:36
Olisin halunnut tietää, kuinka paljon suunnilleen tulisi varata rahaa maanparannustöihin. Tontti on 2300m2 ja talon kerrosala 158m2 ja asumisala 110m2. Tontti on kivinen metsätontti, joten puiden kaatoa ja kivien siirtoa on siis ainakin luvassa. Talo rakennetaan "avaimet käteen"-periaatteella, joten pakettiin kuuluu kaikki sorapedistä alkaen. Maanparannustyöt kuuluvat pakettiin, mutta kustannusarviota siitä ei voitu antaa ennen kuin tontti on tiedossa. (tarjousta tehdessä ei siis vielä ollut tonttia tiedossa).

KWa
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Tontin kuntoon laittaminen riippuu siitä, miten paljon vanhaa metsämaata jätetään koskematta. Normaalia on, kun tonttina on metsäinen alue, että siä ei kaikkea tuhota rakentamisessa. Sinun pitää teettää alueesta suunnitelma. Kiviä ei pidä turhaan siirtää. Kannattaa varata rahaa vähintään 20 euroa käsiteltävälle neliölle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Maanparannus...":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: