Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maankaivuu ja perustuskustannukset

Perustukset

Kysytty: 17.1.2004 klo:0:43
Ette varmaan miellään anna kustannusarvioita, mutta olisi kiva saada hieman suuntaa, kun sain maankaivuu ja perustusurakkatarjouksen, joka tuntuu ylihinnoitetulta. Tarjoukseen sisältyy maankaivuu työt (tonttia ei tarvitse korottaa, eli lähinnä perustuskuoppa, ja tasoituksia), kantojen poiskuljetus, kaivuutyöt salaojille, sekä umpisäiliölle ja hulevesien poistolle ja perustuksien osalta kyseessä maanvarainen anturaperustus, jossa harkkoja 4-5 kerrosta, perustuksen syvyys anturan alapinnasta sokkelin yläpintaan 1.2 metriä, suorakulmainen talo, jossa mitat 8.2 m x 14.3 m, ja lisäksi etukuisti (neljä pilaria) ja takaterassi (neljä pilaria), kaikki ulko- ja sisäpuolen täytöt, salojat putkineen, radonin tuuletusputki sisäpuolen täyttöön, ulko- ja sisäpuolen routasuojaus, sorat ja murskeet jne. tarjous sisältyy kaikki materiaalit ja työt, poislukien mahdolliset räjäytys- ja louhintatyöt. Olen käsittänyt, että kyseinen perustustapa on yleensä taloudellinen ja maaperä on moreenia. Tarjouksen loppusumma kuitenkin 24.000 euroa, miltä kuulostaa...??

TSI Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Sain Koti-Optimilla tuohon hintaa 22 000 euroa. Työ näyttää olevan erittäin täydellinen, joten en tuota hintaa erityisemmin hämmästele.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Maankaivuu ja perustuskustannukset":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Räystäiden jatkaminen maahan asti

HeiOkt -76 laitetaan salaojat ja sadevesipoistot talojen päätyyn,aiempia ei ole (hiekkamaalla).Räystäät ovat kuitenkin neliskanttisia muodoltaan, siis ne katosta ulostule...

Perustus

Millainen ongelma on, kun paritalon seinärakenteeen alaosa on nk. valesokkeli peitteinen  ja on piirustusten mukaan liian lähellä maanpintaa, joten on...