Jäsenen J10207581917 antama (18.4.2019 klo:5:57) kommentti Onko tuosta halkeilusta muuta rakennusteknistä haittaa jonka vuoksi se olisi korjattava, jollei sieltä nouse haitallisen suurta määrää kapillaarista kosteutta? Lieviä kosteusvaurioita on tässä vaiheessa vaikea määrittää ovatko ne johtuneet paikallisista vesivahingoista vai halkeamien kautta nousevasta kosteudesta. Tuo jääkaapin aiheuttama kosteusvaurio oli tiedossa kauppaa tehdessä.
Jäsenen ruosu antama (18.4.2019 klo:8:42) kommentti Tässä taas meikäläisen pohdintaa; anteeksi ! : "Jääkaapin aiheuttama kosteusvaurio oli tiedossa kauppaa tehdessä"? Siinä vaiheessa olisi mielestäni jo selvittää sen laajuus, purkamalla lattiaa; aika mahdotonta muuten ? Kosteus voi hyvinkin olla jääkaapista valuneen veden aiheuttamaa. Jos kyseessä olisi kapillaarinen kosteus, niin vähäisen järkeni mukaan sitä pitäisi löytyä muualtakin, kuin tuosta halkeaman läheisyydestä ? Ei tässä myyjällä ole mielestäni vastuuta...?
Jäsenen J10207581917 antama (18.4.2019 klo:9:02) kommentti Sen laajuus selvitettiin paikalliseksi, mutta kosteuksia näyttäisi olevan myös muualla kuin tuossa vuotokohdassa ja myös useiden metrien päässä täysin vastakkaisessa seinässä missä on halkeama laatassa anturaa mukaillen. Siinä välissä on parisen metriä tervettä tavaraa ollut välissä joten ainakaan tuo paikallinen vaurio ei ole sinne toiselle seinälle yltänyt. Toisaalta silläkin puolella on joskus 90 luvulla ollut joku vaurio joka on vakuutusyhtiön toimesta silloin korjattu. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa onko siitä kuitenkin jäänyt jotain hoitamatta joka näkyy tuolla toisessa seinässä ja sen alaohjauspuussa. Täytynee availla seiniä lisää noiden halkeamien mukaisesti ja selvittää jatkuuko kohonneet kosteudet kauttaaltaan niissä osissa..
Jäsenen ruosu antama (18.4.2019 klo:9:25) kommentti Siispä se tutkimus ei ole ollut tarpeeksi laaja ! Aina pitäisi epäillä pahinta tällaisissa tilanteissa; etenkin jos on ollut tiedossa, että on aikaisemmin jo korjailtu... Jos myyjä ei todistettavasti ole salaillut mitään, niin ostajalla on velvollisuutensa; ja mikä parhainta, aina mahdollisuus jättää ostamatta !
Jäsenen J10207581917 antama (18.4.2019 klo:9:34) kommentti Sen laajuus selvitettiin paikalliseksi, mutta kosteuksia näyttäisi olevan myös muualla kuin tuossa vuotokohdassa ja myös useiden metrien päässä täysin vastakkaisessa seinässä missä on halkeama laatassa anturaa mukaillen. Siinä välissä on parisen metriä tervettä tavaraa ollut välissä joten ainakaan tuo paikallinen vaurio ei ole sinne toiselle seinälle yltänyt. Toisaalta silläkin puolella on joskus 90 luvulla ollut joku vaurio joka on vakuutusyhtiön toimesta silloin korjattu. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa onko siitä kuitenkin jäänyt jotain hoitamatta joka näkyy tuolla toisessa seinässä ja sen alaohjauspuussa. Täytynee availla seiniä lisää noiden halkeamien mukaisesti ja selvittää jatkuuko kohonneet kosteudet kauttaaltaan niissä osissa..
Jäsenen J3022711519 antama (26.4.2019 klo:8:38) kommentti Ettei nyt vain olisi kyseessä ihan normaali maanvarainen betonilaatta, joka varmasti halkeaa/irtoaa SOKKELISTA (antura on rakenteessa vähän alempana, sokkelin alapuolella:) kun pohjan täyttö aikaa myöten painuu hivenen, vaikka täyttö olisi tiivistetty kuinka hyvin tahansa. Nykyään laatan ja sokkelin välissä käytetään valukaistaa erottamaan sokkelin ja laatan valut toisistaan. Jos nykyisen halkeaman kohdalta näkyisi valukaista tai edes höyrynsulkumuovi, olisi helpompi hahmottaa, että rakenne on suunniteltu liikkuvaksi kyseisestä kohdasta. Mikäli laatta ei pääsisi painumaan alapuolen täytön mukana, jäisi laatan alle ontto tila, joka aiheuttaisi taas omat ongelmansa. Käsittääkseni ihan normaali tilanne, halutessaan voi "korjata" vaikka elastisella liimamassalla.
Jäsenen J3022711519 antama (26.4.2019 klo:9:38) kommentti Ettei nyt vain olisi kyseessä ihan normaali maanvarainen betonilaatta, joka varmasti halkeaa/irtoaa SOKKELISTA (antura on rakenteessa vähän alempana, sokkelin alapuolella:) kun pohjan täyttö aikaa myöten painuu hivenen, vaikka täyttö olisi tiivistetty kuinka hyvin tahansa. Nykyään laatan ja sokkelin välissä käytetään valukaistaa erottamaan sokkelin ja laatan valut toisistaan. Jos nykyisen halkeaman kohdalta näkyisi valukaista tai edes höyrynsulkumuovi, olisi helpompi hahmottaa, että rakenne on suunniteltu liikkuvaksi kyseisestä kohdasta. Mikäli laatta ei pääsisi painumaan alapuolen täytön mukana, jäisi laatan alle ontto tila, joka aiheuttaisi taas omat ongelmansa. Käsittääkseni ihan normaali tilanne, halutessaan voi "korjata" vaikka elastisella liimamassalla.
Lis�� kommentti*