Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuivuuko kastunut maanvarainen pohjalaatta koskaan

Perustukset

Kysytty: 15.11.2010 klo:14:20
Hei!
Kyseessä on 1972 rakennettu rivitalo, jossa jokaisessa huoneistossa alakerrassa on uima-allas. Perustuksena on ilmeisesti maanvarainen laatta. Yhden uima-altaan putkiston on todettu vuotaneen perustuksiin niin, että vettä on tursunnut betoniseinän läpi ja vauriot näkyneet ulkona saakka. Nyt kaikki altaat ovat olleet pois käytöstä jo useita vuosia, mutta kosteus ei tunnu poistuvan rakenteista. Salaojat toimivat lähes koko alueella. Pääseekö pohjalaatta koskaan kuivumaan ja onko siitä haittaa asumiselle. Alakerroksessa on selvä homeenhaju.

Lekar Käyttäjä on nainen
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Tämän hetkinen kosteus johtuu jostain muusta kuin vanhasta putkivuodosta. Al...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kuivuuko kastunut maanvarainen pohjalaatta koskaan":
Jäsenen antama (15.11.2010 klo:15:22) kommentti

Voi olla että talon päävesijohto vuotaa alapohjaan eli tuo todennäköisesti 50 mm:n putki on haljennut. Kannattaa selvittää tämä asia. Voisi ajatella että uima-allas on tyhjentynyt jo ajat sitten.