Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kivikko/louhikko

Perustukset

Kysytty: 21.6.2004 klo:8:55
Miten tehdään perustukset kivikkoiseen/louhikkoiseen maaperään? Kyseessä kivikkoinen/louhikkoinen kumpare, jonka ympärillä maaperä moreenia.

M&L
Kysymyksiä: 2 kpl
Jäsenen   antama (4.5.2017 klo:20:03) kommentti

Samaa haluaisin tietää kuin edellinen kysyjä, eli;Miten tehdään perustukset kivikkoiseen/louhikkoiseen maaperään?Jäsenen antama (5.5.2017 klo:10:20) kommentti

Raakaa raivaustyötä se aluksi vaatii pohjan tasaamiseksi. Ei siihen paikkaa tuntematta oikein muutakaan osaa vastata.


Virallinen vastaus
Rakennesuunnittelijan pitää tehdä perustamisesta suunnitelmat. Louheen alla oleva moreeni ei saa routia. Jos louhetta ei voi poistaa kokonaan, niin ainakin sitä poistetaan perustamissyvyyteen. Sen päälle ja koloihin tiivistetään kiviaines. Näin saadaan aikaan anturoille sopiva tila.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kivikko/louhikko":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

massanvaihto syvälle

teimme maaperätutkimuksen ohjeiden mukaan massanvaihdon n.3m talomme alle.3metrissä tuli kova kivikko vastaan.tänä kesänä teimme terassin perustuksia ja kaivoimme n.1m sy...