Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

HINTAVERTAILU

Perustukset

Kysytty: 10.4.2004 klo:12:05
Paljonko edullisemmaksi tulee perustukset itsetehtynä,verrattuna elementtiperusyuksiin. esim.parma elementit . pohjanpintaala 130m2 suorakaiteen muoto+1kpl erkkeri. Puutavara,teräkset ja betoni ostettava, tehdään omana työnä. sokkelikorkeus noin 1 m. sokkelipituus 50jm. Entä valettu laatta verrattuna onteloihin.

jake
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Emme kovin mielellämme tee näitä vertailuja, koska näissä piilee aina erehtymisen mahdollisuus. täsmällistä tietoa ei ole saatavana, koska rakennuspaikat vaihtelevat. Tässäkin tapauksessa saat Parmalta paikkansa pitävän tarjouksen elementeistä asennettuina. Soratäytöt, salaojat ja routasuojaus maksavat molempiin saman verran. Jos betoninen perusmuuri ilman näitä maksaa n. 150 euroa metri, niin hinnasta voi vähentää töiden osuutta n. 45 euroa. Tämä on siis täysin arvio.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / HINTAVERTAILU":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Talopaketit vs pitkä tavara

Onkohan olemassa tarkkaa tietoa siitä mikä vaihtoehdoista tulee omatoimirakentajalle kustannuksiltaan halvimmaksi, pakettitalo säältä suojaan pystytettynä vai pitkästä ta...

hintavertailu

Hei. Tarkoituksemme on uusia talomme katto. Katto on harjakatto ja nykyinen kate on huopa. Halaumme poistaa huovan tarkistaaksemme alislaudoituksen kunto ja tehdään tarv...