Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Halkeamat talon kulmassa

Perustukset

Kysytty: 11.7.2011 klo:18:22
Olemme harkitsemassa talon ostamista mutta arveluttaa halkeamat talon kahdessa kulmassa. 10 vuotta vanhassa kuntoraportissa sanotaan: "Pienet pystyhalkeamat johtuvat kutistusterästen puutteesta, eikä niistä ole haittaa rakenteelle." mutta en tiedä tarkoitetaanko siinä näitä halkeamia.

ikkunoiden alla maahan asti ulottuvat halkeamat" alt="Kokonaiskuva, talon kahdessa neljästä kulmasta on samalla tavalla alakerran ikkunoiden alla maahan asti ulottuvat halkeamat" src="/keskustelukanava/img/20117/177161.jpg" />
Kokonaiskuva, talon kahdessa neljästä kulmasta on samalla tavalla alakerran ikkunoiden alla maahan asti ulottuvat halkeamat. Tässä siis vasemman ikkunan vasemmasta kulmasta maahan ja oikean ikkunan oikeasta kulmasta maahan ulottuvat halkeamat ja jonkin verran myös muita halkeamia.Virallinen vastaus
Kyse ei ole hiushalkeamista. Ilmeisesti ne ovat laajentuneet vielä arvion jälkeen. Voi olla, että muurauksessa ei ole käytetty vaakateräksiä, mutta halkeamat ovat suhteellisen isoja ja ne olisivat syntyneet joka tapauksessa. Kuvat ovat hyvät, mutta lopullisen va...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Halkeamat talon kulmassa":
Jäsenen antama (12.7.2011 klo:12:21) kommentti

Sain 2004 tehdyn kuntotarkastusraportin, jossa sanotaan:

--------------------------------------

Rakennuksen ulökoseinät ovat puurunkoisia lautaseiniä, jotka on pinnoitettu ulkopuolisella rappauksella.Ulkoseinien pintarappauksessa oli nähtävissä joitakin halkeamia lähinnä ikkuna-aukkojen välillä ja rakennuksen ulkonurkkien vieressä. Halkeamat ovat varsin yleisiä ns. kuorirappauksella pinnoitetuissa puurunkorakenteisissa ulkoseinissä. Myös ulkoseinien sokkelin pinnassa oli joitakin ohuita halkkeamia.

--------------------------------------En nyt ole päässyt taloon sisälle mutta ikkunasta katsottuna toinen nurkista (juuri tämä josta kuvat ovat) on kyllä nähdäkseni painunut alaspäin. Talo on rakennettu -41 ja rapattu -70 ja pintaremontoitu ulkoa -89. Kuvassa näkyvä sadevesikaivolta näyttävä kohta on muutes vain ämpäri.

Jäsenen antama (13.7.2011 klo:8:58) kommentti

Taitaa olla kyseisessä talossa sen verran remontoitavaa, että helpoin ja halvin remontti on purkaa koko talo ja rakentaa uusi.

Jäsenen antama (13.7.2011 klo:11:56) kommentti

Kyseessähän on lähinnä esteettinen haitta eikä missään tapauksessa taloa pidä purkaa. Jos lattiat ovat kuta kuinkin vaaterissa, tuohon riittää kun istuttaa villiviinin tai muun köynnöksen peittämään halkeamat.

Jäsenen antama (13.7.2011 klo:14:14) kommentti

Tuleepa taas halvalla peitettyä virhettä eli pää pannaan halvalla pensaaseen. Siellä saattaa olla ja onkin sitten myöhemmin orjantappuroita.

Jäsenen antama (15.7.2011 klo:12:39) kommentti

Ehkä kannataisi maalata paikkaukset ympäristönsä väriseksi ja sitten vasta se villiviini. Mä en jaksaisi tollaisista murehtia. Muuten on nätti talo.