Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Perustukset

Kysytty: 15.5.2014 klo:20:06
hei! Ollaan rakentamassa mökille 3m X 6m 2- kerroksista luttiattaa 56mm hirrestä ja ajateltiin pilariperustuksen sopivan parhaiten. minkähän kokoiset anturalaatat ja pilariharkkojen jännevälit olisi tuollaiseen hyvät? kallio on aika suht lähellä maanpintaan n. 1m muistaakseni. Perustukset on itelle niitä hiukan ei niin tunnettua osa-aluetta. Ja miten anturan pohjat? soraa tiivistettynä ja styroxi anturan alle vai koko aitan alueelle? onko esim pilariharkkovaluun hyvä laittaa harjateräs jolla saa alimmat hirret hyvin perustuksiin kiinni? kiitos!Virallinen vastaus
Tuo on sellainen projekti, että se vaatii rakennusluvan. Siksi siinä pitää olla hyväksytyt rakennesuunnitelmat, joissa kysymäsi asiat on ratkaistu sekä vastaava työnjohtaja. Pyytäkää vastaava työnjohtaja paikalle, joka selvittää nuo asiat teille. 
PN

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / ei otsikkoa":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: