Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Edelleenkehitelty jatkoidea koskien sitä talon ulkoseinän ja EPS:n välistä patolevyhommaa

Perustukset

Kysytty: 9.6.2016 klo:12:41
Pienen mittailun perusteella saattaisi olla että ehkä saisin mahdutettua uutta patolevykaistaa jo olemassaolevan patolevyn ja EPS:n väliin, luonnollisestikin aloittaen patolevyn suikaleen asennus alhaalta ja edeten portaissa ylöspäin. Näin saisi takaisin tilanteen jossa patolevyn yläreunan saisi leikattua suoraksi (viistosti nousten siten että suojalistan saisi asennettua siihen myöhemmin). Sitten pieni kaatovalu EPS:n päälle, luonnollisestikin talon seinästä poispäin kallistaen (korkeusero n 2-3 cm). Sitten portaiden pinnoitus sopivalla laatalla, ml myös tuon kaatovalun päälle (etenkin tähän kohtaan toivon kommentteja onko toimiva ratkaisu). Lopulta patolevyn leikkaaminen viistosti ja suojalistan asentaminen patolevyn yläreunan päälle kuten alunperin oli tarkoitus.


Virallinen vastaus
Ajatuksesi patolevy kaistan asentamiseksi,  muotoillen  yläreunan portaiden viistouteen, tuntuu hyvältä.
Onnistuisiko ESP levyn peittäminen isohkoilla pakkasenkestävillä  laatoilla  etuosasta betoniin kiinnittämällä, sekä betoni laatat porras askelmiin, uskoisin kestävän eihän seinän vierellä kovin suurta rasitusta ole. Patolevyn kolmion muotoisen osan voi myös verhoilla sopivalla levyllä.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Edelleenkehitelty jatkoidea koskien sitä talon ulkoseinän ja EPS:n välistä patolevyhommaa":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kylpyhuoneen saneeraus

Tuli purettua hirsitalon alakerrasta kylpyhuonetta ja todettua että ulkoseinää vasten oli laitettu sisältä ulospäin: laatta -> laasti -> toinen laatta -> liima -> lastule...

As. Oy paritalo, aluskate vuotaa. kenen vastuu

hei  - 2006-2007 rakennettu Asunto-osakeyhtiö muotoinen paritalo. -tiilikate ja harjakattoinen talo,  vesi valuu kovalla sateella räystäslautojen välistä talon etuterassi...