Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

betonipeite

Perustukset

Kysytty: 19.8.2006 klo:11:47
Anturavalun yhteydessä, valajat täryttivät betonia. Yhdessä kohtaa betonin pinta jäi selvästi muotin yläpintaa alemmas. Tämä kohta oli vaikeasti havaittavassa paikassa. Nyt pienenä huolena on suojabetonin/betonin riittävyys yleisesti ko. kohdassa raudoitus saattaa olla aivan betonin yläpinnassa yläpinnan raudoituksen osalta. Lujuusmerkitystä kyseisellä raudoituksella ei käsittääkseni ole, koska rakennus sijaitsee kokonaisuudessaan kalliolla. Eiköhän raudoituksen merkitys kalliolla ole lähinnä kutistumaraudoituksena? Kysyisin "korjausniksiä" kyseisessä kohdassa, jos haluaa tuon muotin valaa pintaan asti jälkikäteen. Valettava kerrospaksuus on noin 5 cm. Pitääkö laittaa jotkut tartunnat vai valetaanko suoraan päälle vai miten pitäisi oikeaoppisesti menetellä? Pinta ei ole kovin sileä.

PP
Kysymyksiä: 22 kplVirallinen vastaus
Pinnassa oleva betoniliima pitää piikata pois. Tuon jälkeen voit tehdä täytevalun kuivabetonilla. Tartuntoja ei tarvita, mutta primerin käyttö voisi olla hyvä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / betonipeite":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: