Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

betoni vai teräspaalut

Perustukset

Kysytty: 2.3.2007 klo:0:36
Tontillamme teettämämme tukimuksen mukaan pitäisi perustukset paalutta 5-7m pitkillä paaluilla. Jostakin ihmeen syystä naapureilla on antura+kevytsoraharkkoperustukset rakenteilla olevissa taloissa. Nyt meillä on pieni pelko miten naapureiden perustukset kestää meidän siinä välissä tekemämme paalutuksen ? Paaluttajat (2kpl) on sitä mieltä että se onnistuu betinipaaluilla. Mestari teräspaalujen kannalla (kalliimpi ratkaisu) Keneen tässä luottaisi ja minkälaisiin korvauksiin voi joutua jos naapureiden taloihin tulee vaurioita ? Korvaako vakuutus mahdolliset vahingot ja minkälainen vakuutuksen pitäisi olla?

Jamo-63 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 11 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / betoni vai teräspaalut":
Jäsenen antama (24.4.2017 klo:22:23) kommentti

Saattaa olla betonipaaluja suosittavalla urakoitsijalla sopivasti jääneitä paalunpätkiä. Tuolla paalutus-syvyydellä valitsisin teräspaalut. Kalustokin on kevyempää ja tärinähäiriö naapureille / niiden perustuksille on olematon. Vertailu naapuritonttien perustamistapoihin ei kannata. Perustamisolosuhteet voivat maan alla vaihdella pienelläkin matkalla huomattavasti, vaikka sitä ei tonttien pinnankorkeuksia vartaamalla voisi olettaa.