Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Autokatoksen lattia laajennuksen yhteydessä

Perustukset

Kysytty: 5.9.2004 klo:21:13
Moro Tarkoituksena olisi muuttaa nykyinen autokatos makuuhuoneeksi. talo on rakennettu 80-luvun alussa ja perustuksena toimii maanvarainen betonilaatta. Autokatoksen lattia on todennäköisesti samaa laattaa kuin itse rakennuskin mutta se on jätetty 60 mm matalemmaksi kuin varsinainen lattiataso. Nyt pitäisi siis saada laajennus osan lattia nostettua samalla tasolle nykyisen lattiatason kanssa. Laatan alaisesta eristyksestä ei ole varmuutta mutta ainakin reunoilla näyttäisi olevan 100 mm styroksia. Mikä olisi turvallisin tapa korottaa lattia tasoa ?
Virallinen vastaus
Jos rakenne on oheisen leikkauksen mukainen, betonilaatan alta on jätetty 50 mm eristettä pois. Pitää harkita tarkkaan, otatko päälilaatan pois, lisäät eristettä, ja valat uuden laatan lattialämmityksellä. Samalla tulee tarkastettua vanhan rakenteen kunto. Jos et halua lisätä eristettä, tuo pieni kynnyskään ei varmaan merkitse paljon. Voit tietenkin valaa lisäbetonin tuohon. Jos perustus on tehty yhdellä laatalla, voit päälle asentaa vaikka 30 mm uretaanilevyn, päälle lastulevyn, ja lattiamateriaalin. Joka tapauksessa kannattaa nyt tarkastaa vanhan rakenteen kunto. Jos maanpinta on kovin korkealla lattiaan verrattuna, pintaa pitää madaltaa niin, että maa on valmiin lattian pinnasta vähintään 30 cm päässä.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Autokatoksen lattia laajennuksen yhteydessä":