Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vinyylilaattaa vai linoleumia: asennuspulmia

Muut

Kysytty: 2.2.2006 klo:0:25
Haluan keittiöön mustavalkoisen vinoneliölattian ja ainoat vaihtoehdot näyttävät olevan vinyylilaatta ja linoleum. linoleum olisi ykkösvaihtoehto, mutta ammattilaisen palkkaamiseen ei ole varaa. Onko linoleumlaatta (esim. Forbon Marmoleum dual laatta) asennettavissa omin voimin, mitä vempaimia sitä varten täytyy vuokrata? Onko linoleum-laatan asentaminen vaikeampaa verrattuna vinyylilaatan asentamiseen (esim. Dalflex-laatta)? Asentaja olisi kirvesmies, ei siis ihan tumpula, mutta ei mattotöiden ammattilainenkaan kaikkine vehkeineen. Voiko laattojen alle jättää 50-l. vanhan korkkimaton joka vaikuttaa varsin sileältä? Alla on betoni.

Puuh
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Asennus on yhtä helppoa. Normaalilla mattopuukolla sitä leikataan, ja liima levitetään samalla lastalla kuin vinyylissäkin. Korkkimattoa ei kannata jättää alle. Sen kiinnityksestä ei ole käsitystä, eikä uuden laatan pysyvyydestä päällä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Vinyylilaattaa vai linoleumia: asennuspulmia":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: