Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vastaako lopputarkastus kuntotarkastusta?

Muut

Kysytty: 18.4.2007 klo:0:22
Terve! Olisimme kiinnostuneita ostamaan kaksi vuotta vanhan omakotitalon jonka myyjä on itse rakentanut selvästi myyntimielessä. Ehdotimme taloon varmuuden vuoksi kuntotarkastusta, mutta myyjä kieltäytyi siitä koska taloon on joka tapauksessa tulossa vielä ennen mahdollista kaupantekoa lopputarkastus. Lisäksi myyjää sitoo viiden vuoden "takuu". Kuinka paljon lopputarkastus poikkeaa kuntotarkastuksesta?Olisiko teidän mielestä tällaisessa tapauksessa joka tapauksessa syytä tehdä myös kuntotarkastus esim. lopputarkastuksen jälkeen? Me kun vaimoni kanssa ollaan rakennusteknisissä asioissa maallikkoja ja emme osaa katsoa esim. onko omakotitalon tuuletukset, perustukset, vesieristykset jne. oikein tehtyjä. Entä jos talon ostamisen jälkeen me itse teetättäisimme taloon kuntotarkastuksen ja jos siitä löytyisi sitten jotakin huomautettavaa, olisiko myyjä velvollinen korjaamaan takuuseen mahdolliset virheet?

MJH
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Rakennustarkastuksen lopputarkastus ei vastaa kuntotarkastusta. Tarkastaja selvittää, onko kaikki tarkastukset tehty, ja ilmanvaihto mitattu. Hän tekee pintapuolisen tarkastuksen, mutta ei käytä mitään mitt...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Vastaako lopputarkastus kuntotarkastusta?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa