Jäsenen Toolman antama (24.2.2012 klo:9:57) kommentti Niin ja salaojat tehtiin uusiksi myös 4 vuotta sitten
Jäsenen Jv20531112 antama (24.2.2012 klo:17:27) kommentti Kysymyksen asettelu on hyvin puutteellinen, joten tuohon on hyvin vaikea antaa muuta neuvoa kuin korjata kunnolla ja olla tavoittelematta kuolleen hengittävyyttä. Onko nyt maksussa seuraus tuosta hengittävyydestä? Nykyaikana on täysin hölmö, suorastaan järjetöntä tehdä hengittävä, sillä se kuuluu menneisiin aikoihin, jolloin energia ei maksanut mitään. Harakanpesissä se toimi, mutta ei koskaan kuitenkaan sittenkään hengittänyt. Se hengittävyys on täysin väärä käsitys ja olettamus. Se aikoinaan perustui ilman liikkeisiin sisä-ulkoilman välillä ja myös lämpöön varsinkin silloin, kun ilman liike oli väärään suuntaan eli ulospäin, jolloin lämpö saattoi myös kuivattaa rakenteita eikä ainoastaan kastella. Kun ilman liike on "riittävän" pieni ja lämpö karkaa sinne seinään vieden mukanaan kosteutta, jolloin homehtuminen on mitä todennäköisintä ts. lämpö on myös paha asia, kun sitä päsee luvattomasti tai hallitsemattomasti väärään paikkaan.
Jäsenen Toolman antama (24.2.2012 klo:17:50) kommentti Niin,sorry vaan. Nyt ei ollutkaan tarkoitus arvioida korjausmenetelmää sinänsä; se on jo tiedossa. Vaan miten helvetissä saada purettua se laatta ja vielä siten että seinät pysyvät pystyssä (eivät ole kantavia). Timanttileikkurilla, joo, mutta kun lattioilla mennee (siis nykyisen laatan päällä) sähköjohtoja suojaputkissa ja muistaisin edellisestä korjauksesta etteivät paljon taivu. Piikkaamalla , kyllä, muru kerrallaan 120m2. Elikkä tähän kysyin ehdotuksia, mahdollisia kokemuksia... Ja vielä kerran että jos olisi vähänkään ylimääräistä rahaa niin uutta rakentaisin enkä tällaisen kanssa vääntäisi, vaan kun ei ole joten en mielelläni lähde rikkomaan niitä sähköjohtoja enkä väliseiniä. Ehkä sitä joidenkin on vaikea ymmärtää että rahaa on vain rajallinen määrä. Korjaus kyllä tehdään nyt oikein kunhan pääsisi siihen saakka että laatta on palasina jossain kaatopaikalla..
Jäsenen Jv20531112 antama (24.2.2012 klo:18:02) kommentti "Niin,sorry vaan. Nyt ei ollutkaan tarkoitus arvioida korjausmenetelmää sinänsä" Niin sorry vaan. Kylläpä oli, sillä harakirillä ei lopullinen korjaus tule halvaksi - muuta kuin hetkeksi. On syytä katsoa sinne taustapeiliin ja sitten etupeiliin.
Jäsenen JTPro antama (24.2.2012 klo:21:37) kommentti vedä samalla (lattia) johdot uusiksi. Sähköjohto ei maksa about mitään verrattuna noihin muihin kustannuksiin. Eli virta pois noista johdoista jotka menee lattiassa, putki poikki, laatta pois ja uudet putket tilalle ja sitten uusiin putkiin uusi johto. Väliseinät onkin vähän kinkkisemmän kuuloset. Pitää varmaan tehdä tuki alle ja purkaa laatta vaiheissa. Seinän ripustaminen kattoon tai ulkoseiniin tukien avulla on toinen vaihtoehto.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (24.2.2012 klo:22:18) kommentti Se on raaka peli rakennustyömailla, jos meinaa jotain aikaan saada - varsinkin purkutöissä. Kun lähtee joitain johtoja, tai pienehköjä seinänpätkiä säälimään ja suojelemaan, se purkutyö vaikeutuu ja sitä mukaa kustannukset kohoaa. Kun suunnittelija on jo kuvioissa, teetätä hänellä purkusuunnitelma asiassa. MIKSIKÖ ? Home-, ja kosteusvaurioituneen rakenteen purku vaatii purkusuunnitelman, ihan lainsäädännönkin mukaan. Toiseksi, miten ne nykyisen laatan teräkset / sidonta perustuksiin, ym. liittymäkohdat ? Kun kunnon suunnitelma koko hankkeeseen on tehty, toteutustapakin selviää. Kyllähän siinä timanttileikkausta, ja piikkaustakin tullaan varmaankin käyttämään. Se, millaisiksi kappaleiksi se laatta hajotetaan, sekin selviää siitä suunnitelmasta. Paikkaan tutustumatta sitä suunnitelmaa ei voi tehdä, ja ilman suunnitelmaa....?!??
Jäsenen Toolman antama (2.3.2012 klo:22:11) kommentti Niinhän se on... se on totta noiden sähköjohtojen kanssa. Taidan otattaa pois kuten täällä jo ehdotettiin. Ei ne enää mun konkurssia pahenna. Mutta nuo väliseinät kyllä! Tiedän että ne on tiellä kun aletaan purkutöihin mutta minkäs teet. Kyllä suunnittelijakin niitä on säästämässä. Eli kyllä hankkeessa on jo suunnittelija ja työselitystkin on tulossa ja suunnittelija on paikan päällä käynyt. Mutta kokemuksesta tiedän paljon itse tehneenä (myös suunnitelmia ja urakoita) että ei kaikki mene kuin suunnitellaan. Siksi ajattelin täältä kysellä kokemuksia moisesta hommasta ja/tai tietty ehdotuksia,ajatuksia joista ´sitten voipi kypsyä hienoja ja toimiviakin ideoita. Nykyinen laatta on "vapaana" seinillä olevia styroxeja vasten jotka toimivat "Lämmöneristeenä" sokkelille. Laatassa on suunnitelmien mukaan 6mm vahvuinen 240x240 teräsverkko. Ja kyllä se laatta pieniksi paloiksi on laitettava jotta niitä yksi (minä) ihminen jaksaa ulos kantaa....Tähän remonttiin kun ei ole varaa palkata ulkopuolisia, paitsi betonilattian valu menee ilman muuta ammattilaisille. ja tietty tarvittavat sähköhommat kuten lakikin vaatii.
Jäsenen sähkötesteri antama (3.3.2012 klo:10:00) kommentti Voikohan teräspetoni valu olla niin homehtunut että sitä pitää ruveta säkillä ovesta ulos kantamaan? Eiköhän nyky teknolokian aikana löytyisi järkevänpiäkin/taloudelisempiä ratkaisuita kyseiseen ongelmaan.
Jäsenen Betonitohtori antama (3.3.2012 klo:11:39) kommentti Aika vaikea arvioida asiaa kun ei ole rakenteita nähtävillä, mutta betonilaatan voisi jättää pohjalle ja väliin polyuretaanieriste ja uusi pintalaatta päälle. Tässä on yksi ongelmakohta ulkoseinän / sokkelin liittymä. Se pitää olla tiivis sisäilmaan nähden. Toisaalta siinä pitäisi vielä tarkastella ulkoseinän alaosan tilannetta, ettei siellä ole mitään kosteusriskejä olemassa.
Jäsenen Toolman antama (3.3.2012 klo:13:12) kommentti siis betonilaatan purkaminen on seurausta sen alta "lykkäävästä" kosteudesta joka pitää laatan liian "märkänä" ja siitä nuo terveydelliset ongelmat. Väliseinien alaosat (alajuoksut) on tarkoitus uusia (kontaminoituneet) joten niiden tukeminen taitaa olla vain pitkittäin ulkoseiniin ja/tai kattoon..kunhan löytää kattotuolin? betonitohtorin vastaus olisi hyvä mutta kun ei kuulemma ole suositeltava tässä tapauksessa?? Ja sama tiivistysongelmahan mulle syntyy kun valaa uuden laatan. Se kutistuu ja aukeaa sokkelin seiniltä kuitenkin. Täytyy saada sen alapuolinen eriste niin tiiviiksi ettei sieltä tule ilmavuotoja. Meinaa usko jo kadota koko hommaan...mites se Irwin lauloi että kun ei rahat riitä???
Jäsenen sähkötesteri antama (3.3.2012 klo:14:47) kommentti Toimiiko ne salaojat? Mikä on sokkelin korkeus maan pinnasta?
Jäsenen Betonitohtori antama (4.3.2012 klo:8:40) kommentti Miten tässä uudessa suunnitelmassa tiivistetään ulkoseinän ja lattian rajakohta?
Jäsenen Jv20531112 antama (4.3.2012 klo:9:40) kommentti Tuo on hyvä kysymys, mutta osaava selviää siitäkin probleemista. Pelkään pahoin, että se tehdään halpakorjauksena, joka taas muutaman vuoden kuluessa aiheuttaa ongelmia eli ootellaan sitten uusia murheita muutaman vuoden kuluttua.
Jäsenen JTPro antama (4.3.2012 klo:12:44) kommentti kattotuolien paikathan näkyy piirustuksista, mutta koska ei ne välttämättä juuri siellä kuitenkaan ole, niin pikkuisen sisäkattoa auki ja kurkkaus koolauksiin. Samalla muuten näkee onko yläpohjarakenne miten "terve" vai onko kenties sielläkin korjaustarvetta. Hyvä on katsoa esim. iv-kanavien läpivientikohdat, onko tiivistys mallia "puukolla muoviin reikä".
Jäsenen Toolman antama (4.3.2012 klo:19:59) kommentti Ok, kattotuolit tosiaan on "helppo" paikantaa...(alkaa olemaan loppukin järki jäässä kun yrittää haalia kasaan tätä projektin aloitusta ja varsinkin rahoitusta!!) Iv-kanavien ym. läpiviennit takuulla Ok kun olen itse ne tehnyt kun vuosia sitten asensin tänne LTO ilmanvaihdon. Salaojat todella tein uusiksi 3 vuotta sitten ohjeiden mukaan. Tarkastuskaivoista en ole vettä löytänyt (tosin en ole niihin katsonut kuin pari kertaa, viimeksi viime kesänä) Sokkelin korkeus maanpinnasta on arviolta 30-40cm. Mutta toinen puoli talosta on "louhitussa montussa" eli takapihan kallio on reilun metrin etäisyydeltä talosta jo ikkunoiden tasolla. Ja kalliotahan tuolta betonilaatan alta löytynee.. Tuo tiivistys olisi tarkoitus tehdä uusilla eristelevyillä kahdessa vaiheessa. Eli polyuretaanivaahdolla "liimataan" eristelevyt sokkeliin kiinni. Ja tähän päälle sitten se uusi valu.
Jäsenen ilmanvaihto antama (5.3.2012 klo:8:35) kommentti
Jäsenen ilmanvaihto antama (5.3.2012 klo:9:06) kommentti
Lisää kommentti*