Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

väliseinä

Muut

Kysytty: 10.3.2006 klo:9:11
Miten tehdään väliseinä (paloseinä) joka on T- mallinen ja lyhyt sivu 500mm ja toinen noin 1500 mm ja noin2,5 korkea. Ylä reuna jää irti rakenteista. Tehdäänkö seinä takan perustusten päältä vai alla oleva reunavahvistetun päältä suoraan. Laitetaanko huopa kaista seinän alle. Miten seinä sidotaan että pysyy pystyssä? Rakennus on talvet kylmillää. Voiko seinän tehdä joistakin harkoista vai pitääkö tehdä tiilestä.Virallinen vastaus
Seinät voi muurata kevytsoraharkoista. Ylös jäävään rakoon asennetaan palovilla. Yläpäätä ei tarvitse tukea. seinä pysyy pystyssä johtuen mallista. seinän alle tulee laittaa bitumihuopakaista. Jos seinän voi muurata vanhan laatan päällä, niin muuraa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / väliseinä":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa