Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Urakoitsijan lakimiehen kommentti myrskypellin tarpeellisuuteen

Muut

Kysytty: 14.9.2018 klo:18:06
Julkisivumuurattu kolmikerroksinen kerrostalo. Mm. talon päädyistä, muurauksen päältä puuttuvat myrskypellit ja pattingit. Nyt vino sadevesi pääsee katon räystään alta tiilien ja tuulensuojan väliseen tuuletustilaan. Tiilet olivat pitkälle kesää märkiä ja tiilien pinnalle tuli "kalkkia", jota on vieläkin havaittavissa vaikka tiilet ovat kuivanneet. (mikrobinäytteitä ei olla vielä otettu tiilistä eikä tuuletustilasta.
Talon tarkastetut ja leimatutut kuvat osoittavat, että myrskypeltirakenteet täytyy rakentaa. Rakennesuunnittelijan mukaan ne on pakko olla.
Nyt urakoitsija on sitä mieltä, että myrskypeltejä ei tarvita. Myös urakoitsijan lakimies katsoo ne tarpeettomiksi!! (tämän hetkinen tilanne)
Keneen täytyy ottaa yhteyttä, että saamme hyväksyttyjen kuvien mukaiset rakenteet taloomme? Onko urakoitsijan lakimiehellä jokin vastuu kommenteistaan?


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

RIL121 Pohjarakennusohjeet / RIL126 Rakennusten ja tonttialueiden kuivatus
Hei, Löytyykö jommastakummasta ohjetta tai työselitystä patolevyjen tarpeellisuuteen tai vaativuuteen liittyen. Eli tarkemmin millo...