Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tapetointiongelma

Muut

Kysytty: 15.11.2009 klo:21:04
Seinät lastulevyä 6 (kuuden) millin raoilla. Nyt olisi tarkoitus tapetoida. Miten pitäisi menetellä, sillä ylitapetoiminen on tuhoon tuomittu juttu (kokemusta on!)? Onko seinä pinnoitettava uudelleen vai pitääkö kääntää vaimon (lähes ylivoimaista) pää tyytymään maalipintaan?

totovon
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Paras lopputulos tulee, kun asennat levyn päälle 9 mm saneerausGyprocin. Saumaat s...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Tapetointiongelma":
Jäsenen antama (15.11.2009 klo:21:08) kommentti

Ei ole tuhoon tuomittu. Rakoon pitää puuliiman avulla kiinnittää 6 mm puulista, jolloin levystä tulee ikään kuin yhtä puuta. Listat voivat olla lyhyitä pätkiä, ja välit voi täyttää liimaan sekoitetulla sahanpurulla. Sauma hiotaan ja kitataan tasaiseksi ennen tapetointia.

Jäsenen antama (15.11.2009 klo:21:16) kommentti

tai levytät päälle gyprocilla ja kittaat sitten ne saumat. on varmempi kuin puun päälle tapetoiminen...

Jäsenen antama (15.11.2009 klo:23:44) kommentti

miksi olisi tuhoon tuomittu? itse tapiseerasin 5 vuotta sitten samanlaisen seinän ja vielä on raot pysyneet näkymättömissä. jos tapetointiin haluat rahaa käyttää ja aikaa niin senkuin teet niin kuin edellä mainittu neuvoo tosin itse en niin tekisi. jos pelkäät että tapetti ei pysy seinässä niin laita primeriä alle mikä on tartunta-aine vaikka se ei sitä kyllä tarvitse.

Jäsenen antama (16.11.2009 klo:8:50) kommentti

Jos haluat kerralla tehdä kunnolla levytä esim kipsilevyllä ja sitten tapetointi.Lastulevy elää kosteuden mukaan ja vaatii siksi saumat.Kikkailut on aina kikkailuja.

Jäsenen antama (16.11.2009 klo:10:41) kommentti

Eikö saatavissa olevissa tiivistemassoissa ole sellaista joka toimisi ko.lastulevysaumassa tapetin alla. Ja tapettejako ei ole sellaisia jotka ikään kuin eläisi lastulevyn mukana?. Vai onko. Kyselen kun olis samanlaatuista remppaa harkinnassa.

Jäsenen antama (16.11.2009 klo:13:54) kommentti

Itse olen täyttänyt aina raot käsikipsillä ja siihen päälle hienoa kittiä... On nopea tapa eikä näy kovin herkästi. Vinkkinä tietysti myös että kannattaa valita paksua tapettia.

Jäsenen antama (18.11.2009 klo:8:43) kommentti

Pysyykö tuo käsikipsikittaus myös mökki olosuhteissa,kun lämpötila saattaa vaihdella siellä +14C...25C välillä ja kosteuskin on mitä on milloinkin?.

Kuulin joskus,että oli paperinaru laitettu lastulevyjen saumaan ja lasikuitutapetilla sitten lastulevyseinä päällystetty. Ei ole kyllä tietoa kuin on kestänyt tuo tapetointi.

Jäsenen antama (20.11.2009 klo:18:27) kommentti

Vielä halvempi korjaus. Vetää lastulevyyn tapetoinnin jälkeen raot auki mattoveitsellä. Tapetti ei taatusti repeile sen jälkeen. Ihan nättikin? Ainakin jos on tasalevyiset raot...

Jäsenen antama (20.11.2009 klo:19:02) kommentti

Tätä menetelmää on käytetty paljon. Ei ne raot tarvitse olla tasalevyiset. Siis vain viilletään tapetti auki pystysuoraan, ei koko raon leveydeltä.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: