Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Talon korjaus - mistä järkevä aloittaa?

Muut

Kysytty: 6.7.2011 klo:11:41
Hei!
Kysyisin asiantuntijan mielipidettä tälläisestä.
Kyseessä on vanha iso omakotitalo. Katosta vuotaa vesi läpi kovalla sateella jopa niin, että vesi tihkuu kaksikerroksisen talon alimpaankin kerrokseen, eli katon ja yläkerran lattian läpi. Lisäksi kosteustutkimuksessa (astma-ja allergialiiton) löytyi mittauksessa/porauksessa kosteutta ja hometta lattiarakenteissa. Korjaaminen on siis edessä.
Olisin kysynyt kun katto vuotaa nyt koko ajan ja korjaaminen on tälläisessä tapauksessa hyvin kallista, niin onko hölmöä aloittaa vahinkojen korjaaminen katosta? Ja kun katto saatu kuntoon niin sitten alkaa vasta korjaamaan muita vaurioita lattioita ym? Nyt kun sateella katosta vuotaa vettä, niin sehän kostuttaa rakenteita koko ajan lisää ja aiheuttaa lisää vahinkoa. Kysyn nyt teiltä, kun tästäkin tuntuu olevan erilaista mielipidettä mistä järkevä aloittaa korjaus.
Kiitos jo etukäteen!
Jäsenen antama (8.8.2016 klo:9:02) kommentti

Järkevintä on purkaa koko rakennus, valitettavasti.  Et ikinä saa korjattua sitä täysin terveeksi.Jäsenen antama (8.8.2016 klo:16:07) kommentti

Jos on meneillään vasta kaupanteko kyseisestä kohteesta, niin älkää ihmeessä ostako.Jäsenen antama (8.8.2016 klo:18:17) kommentti

Kuivaaminen ei poista hometta, joka on vieläpä varmasti levinnyt koko rakennukseen.  Näin ollaan kyllä virheellisesti tehty ja luultu tilanteen korjautuneen julkisissakin rakennuksissa, sitten työntekijöiden oireet ovat jatkuneet.  Ainoastaan polttamalla homeen saa tapettua.  


Virallinen vastaus
Ensin pitää estää lisävauriot. Tämä tarkoittaa sitä, että talo pistetään huppuun ja aloitetaan samanaikaisesti rakenteiden kuivaus ja vesikaton korjaus. Hupulla varmistetaan, että lisää vaurioita ei synny. Riippuen talon laajuudesta kattoa voi alkaa korjata ilman huppua. Taitava vesikaton rakentaja voi tehdä uuden katon niin, että alapuoliset rakenteet eivät pääse kastumaan sateesta huolimatta. Joka tapauksessa katosta korjaus on aloitettava. työ on suunniteltava hyvin tarkkaan. toteutukseen kannattaa ottaa valvoja, joka tekee urakkatarjouspyynnöt, kun et itse työtä toteuta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Talon korjaus - mistä järkevä aloittaa?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa