Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Takanpaino

Muut

Kysytty: 30.9.2005 klo:10:10
Osaatteko kertoa kuinka painavan takan voi betonilaattalattian päälle, ilman pohjan vahvistusta? Lattia on rakennettu maanvaraisen betonilaatan päälle. Betonilaatan paksuus on 70mm ja sen alla on 100mm styroksi ja täyteaineena on hiekka. Lattiapinnoite 30*30 cm klinkkerilaattoja. Lattian alla kulkee vesikiertoinen lattialämmitys. Jos takan mitat olisi leveys noin 1m ja syvyyv 60 cm.Virallinen vastaus
Kokonaisuus riippuu ensin siitä, mitä tuo eriste todellisuudessa alla on. Jos se on hyvin kevyttä, kuten aiemmin on ollut tapana, pintalaatan päälle ei voi oikeastaan tehdä mitään tulisijaa. eriste painuu kasaan, ja lattia taipuu. En pysty neuvomaan kokonaisratkaisua. Joudut hakemaan tuohon toimenpideluvan. Luvassa tarvitaan kuvat, ja siksi sinun on palkattava suunnittelija. suunnittelija nähdessään kokonaisuuden pystyy antamaan varmat perustamisohjeet.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Takanpaino":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: