Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Siporex-seinä ja tulisija

Muut

Kysytty: 20.5.2006 klo:22:01
Soveltuuko 100 mm Siporex-laatta väliseinän palamattomaksi materiaaliksi kiukaan ja kamiinan kohdalle? Jos soveltuuko, paljonko on tarvittava suojaetäisyys? Suosittelisitko tätä rakennetta? Vaatiiko vesipata ympärilleen vastaavan suojaetäisyyden kuin kiuas? Kiitokset vastauksista jo etukäteen!

Talli Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Jokaisesta tulisijasta on valmistajan ohje suojaetäisyyksistä. pata on varmaan näistä helpoin. Normaalisti tulisijan taustassa pitää olla palamaton materiaali. Luulisin, että tuo 10 cm Siporex riittää joka tapauksessa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Siporex-seinä ja tulisija":
Jäsenen antama (2.1.2010 klo:11:30) kommentti

Tällaiseen kysymykseen oli vaikea saada vastausta valmistajilta, palotarkastajalta tai suunnittelijoilta.Olen tehnyt kiukaan ympärille Siporxista yhtenäisen suojamuurauksen, sahasin aukon tulipesän luukun kohdalle, pinnoitin sieltä täältä altankivellä ja loput antiikkilaastilla. Etäisyys kiukaan ja Siporexin välillä on viitisen senttiä ja Siporexista seiniin n. 15 cm.Tuo on a) kelvannut palotarkastajalle ja nuohoojalle (jonka tehtävä on ilmoittaa paloturvallisongelmista palotarkastajalle ja saada aikaan merkintä, joka ilman korjaavia toimenpiteitä rajoittaa tulipalon sattuessa vakuutuskorvauksia) ja b) kestänyt toista kymmentä vuotta lukuun ottamatta pientä hiushalkeamaa Siporexissa tulipesän luukun yläpuolella.Halkeama on kosmeettinen virhe, ja se tuli, kun lisäsin liian pitkän klapin palavaan pesään, enkä saanut sitä enää poie. Luukku jäi hiukan raolleen, ja Siporex oli aikansa kosketuksessa miltei avotuleen.Jos liekit pysyvt tulisijan sisällä, niin en näe riskiä, että Siporex ei kestäisi.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa