Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

sementtitiilelle korvike?

Muut

Kysytty: 27.4.2006 klo:8:44
Vanhan talon toinen savupiippu on aiemmin purettu huonon kuntonsa vuoksi katon yläpuolella olevalta osalta, toinen piippu on alkuperäinen ja hyväkuntoinen. Piiput ovat käsittääkseni sementtitiilestä. Nyt haluaisin saada myös puretun piipun käyttöön ja rakentaa uuden piipun ylös, mutta sementtitiiliä lienee aika vaikea saada (?). En kuitenkaan haluaisi toisen, alkuperäisen harmaan piipun viereen punaista piippua. Onko olemassa uusia tiiliä, jotka väriltään olisivat sementtitiilen kaltaisia, edes vähän siihen suuntaan? Voiko piipussa ylhäällä katolla olevassa osassa käyttää esim. takkatiiliä, vai onko pakko olla hormitiiliä (ed. mainituissa näkyy olevan vähän enemmän värivaihtoehtoja)? Muita ideoita? (vai onko piippujen maalaaminen ainoa tapa saada yhtenäisen värisen piiput?)

PaRa
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Vastaajalla on sellainen tunne, että kyse on ulkokäyttöön tarkoitetusta kalkkihiekkatiilestä. Mielestäni voit muurata piipun uudelleen samasta tiilestä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / sementtitiilelle korvike?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Öljyn- ja hiekanerotin

Saako pienteollisuushallin öljyn- / hiekanerotinkaivon päällä tehdä huoletta seuraavia toimenpiteitä:- Pestä autoa, erityisesti auton pohjaa. Karistaa auton pohjan vanhoj...

Sokkelin vesieristäminen

Otamme käyttöön vanhasta talosta kylmänä ollutta kellaritilaa. Sokkeli jatketaan alas valamalla antura (putkitetut läpiviennit veden johtamiseksi sisäpuolen salaojituksee...