Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennusvirhekö?

Muut

Kysytty: 6.12.2005 klo:11:26
Omistimme rintamamiestalon ennen vuotta 2003. Talon anturat oli valettu vuonna 58 suoraan kallion päälle. kallio nousee talon takaa 15:sta metrin matkalla noin 8 metriä jyrkästi ylöspäin. Remontoituamme kellarikerroksen 99 ohjeena oli että kallio pitää louhia pois että saadaan salaojat oikeaan korkeuteen. Louhintafirman edustaja kieltäytyi tekemästä louhinnan.Salaojat ylärinteen puolella asennettiin kallionpintaan. Kallion ja anturan liitokseen valettiin betoniviiste. Sen päälle siveltiin bitumi, jonka päälle laitettiin bitumikaistale. Sokkelissa oli bitumisively. Näiden päälle laitettiin sokkelilevy. Salaojat on kahdessa kerroksessa.Salaojien ympärille laitettiin suodatinkankaat. Täyttömaa pohjalta asti on karkeaa soraa. Sisäpuolelle oli edellisen omistajan toimesta muurattu kalkkihiekkatiiliseinä jolla oli saatu vesien virtaus vähenemään.Meillä salaojat toimivat erittäin hyvin. Nykyisillä omistajilla yksi poistoputki tukossa. Itse poistimme sisältä lattian. Alta poistettiin kaikki orgaaninen jäte sekä soratäyttöä, jotta saimme eristeet tarpeeksi paksusti.Soran päälle laitettiin muovikalvo, sitten lecasoraa noin 20-30 senttiä. Ainoastaan ylärinteen puolelle lecasoran määrä jäi 13 senttiin kallion takia. Kallion pintaan tehtiin vedenvirtaukselle uria, että mahdollinen vesi pääsee virtaamaan talon ali.Lecasoran päälle laitettiin suodatinkangas, sitten valuverkko jossa lämmityskaapeli ja sitten betonivalu.Kaikki materiaalit joita käytettiin on betonia. Anturassa sisäpuolella oli bitumisively.Kellariin asennettiin koneellinen poistopuhallin, jota käytimme ajastinkellon avulla säännöllisesti. Kaikki toimi hyvin. Nykyinen omistaja teetätti tavarantarkastuksen jossa rakenne todettiin virheeksi. Tarvitsee louhia kallio pois. Todennäköisesti joudumme maksamaan hinnanalennuksena tuon louhinnan, vaikka sitä ei pyynnöstämme suostuttu tekemää 99. Vaurioitumis riski oli liian suuri. Nykyinen omistaja ei ole käyttänyt poistopuhallinta kehoituksestamme huolimatta eikä huolehtinut riittävästä ilmanvaihdosta. kellarikerros on nyt homeessa. Siellä ei ole näkyvää hometta. Kellarikerroksessa on kodinhoito ja peseytymistilat, ei asuinhuoneita. Onko toteutettu rakenne virheellinen ottaen huomioon että luonto asetti meille rajat (kallio) ja talo on rakennettu vuonne 58. Nyt salaojaputkesta joka on ylärinteenpuolella anturan yläpuolella on tehty mörkö ja sillä verukkeella meiltä yritetään saada hinnanalennusta tai jopa kaupanpurkua. Mistä apua ???

Tarlauk
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Oma juristi ja rakennusalan asiantuntija on paikallaan hankkia. Kun osasit selittää tuon rakenteen näin hyvin tässä, niin kerroitko myyntitilanteessa saman ostajall...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Rakennusvirhekö?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: