Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rakennusfirman vastuu??

Muut

Kysytty: 17.8.2009 klo:13:20

kuinka kauan rakennusfirmalla on vastuu tehdystä työstä!!!
Virallinen vastaus
Olisi ollut hyvä tietää, millainen kauppa on kyseessä. Rakennusliikkeen takuuaika on urakkasopimuksessa kaksi vuotta ja kolme kuukautta. Kauppatavasta ja kauppatavarasta riippuen takuuaika voi olla pidempi, jos kyse on jostakin muusta kuin osakkeesta. Todetusta tuottamuksellisuudesta liike voi joutua vastaamaan kymmenen vuotta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / rakennusfirman vastuu??":
Jäsenen antama (17.8.2009 klo:13:58) kommentti

Jos olet ostanut osakkeen rakennusliikkeeltä, niin vuositarkastus (pidettävä 12-15 kk siitä kun huoneisto on luovutettu)katkaisee näkyvien virheiden osalta reklamointi oikeuden. Piilevien virheiden( ei näkyvillä olevia) osalta vastuu on 10-vuotta.

Jäsenen antama (17.8.2009 klo:18:44) kommentti

Fenestra ovi ja ikkuna toimittaja ei ottanut vastuuta toimittamalleen parvekeovi heloistaan. Ovi sisäpuolinen painike katkesi ovipinnan tasolta poikki, kahva jäi käteeni.En saanut ovea auki enää.Soitin Fenestralle että kahva katkesi. Uusi ovi asennettiin 2005. Sanottiin että takuu on 2 vuotta, jotenka asia ei kuulu heille. Ihmettelen mihin perustuu heitän takuu. Mielestäni se ei voi olla kulumisesta johtuva,4 vuotta vanha oven painike. Vaan LAATU,jonkin asteinen VALMISTUMISVIRHE.Kysyn kenen on vastuu, vai onko sitä kellään ?


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa