Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

pihan parkkipaikat

Muut

Kysytty: 14.3.2019 klo:10:19
kysymyksessä pienehkö maaseudun paritaloyhtiö, 8 asuntoa. Osalla asuntoja(4) on ns. omalla pihalla tilaa vaikka kahta autoa varten, muilla yhtä lukuunottamatta  mahtuu mainiosti yksi auto ja viimeiseellä asunnolla ei olekuin "kinttupolku" oven eteen. Taloyhtiön sääntöihin on parisen vuotta sitten räätälöity: "piha ja lumitöissä sisäänkäynnin edustat kuuluvat asukkaalle", autojen parkkeerauksesta: "vain autotallien eteen lukuunottamatta lyhytaikaista kuormausta taipurkamista varten, ettei auraus, hiekoitus, palo-ja pelastuslaitoksen toiminta esty. Ainakin yhdellä taloyhtiön asukkaista on ns, invakortti, joka antaa vapauksia paikoittamisen suhteen liikenteessä.Palo- ja pelastuslaitoksen edustajan mielestä "tilaa on". Onko tälläinen sääntö sitova, olettaen tälläisen "pihaparkkeerauksen" olevan esteetön vaikkakin haittaa silmää?Virallinen vastaus
Kuka on räätälöinyt taloyhtiön sääntöihin nuo kertomasi? Yhtiökokous on se joka päättää asiat ja käsittelee taloyhtiön hallituksen esitykset.
Sääntöjen sitovuus selviää yhtiökokouksen pöytäkirjasta.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / pihan parkkipaikat":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa