Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pieneläinverkko

Muut

Kysytty: 29.4.2018 klo:12:39
Hei!

Meillä on rakenteilla puurakenteinen elementtitalo. Pyysin asentamaan pieneläinverkot sokkelin ja ulkoverhouslaudan välille estämään pieneläinten pääsy tuuletusrakoon. Yleensähän pieneläinverkko laitetaan paikoilleen talon ollessa jo pystyssä, mutta meidän tapauksessa rakentaja olikin kiinnittänyt verkon alaohjauspuun ja pehmusteen alle jo ennen taloelementtien toimitusta. Eli verkkoa ei koskaan voi poistaa tai vaihtaa, koska se on naulattu kiinni sokkeliin alaohjauspuun alle. Onko verkosta jotakin haittaa tällä tavoin asennettuna? En ole kuullut, että kukaan olisi asentanut pieneläinverkkoa tällä tavoin.Virallinen vastaus
Kun pieneläinverkon asennus on otettu huomioon jo rakennustapa selostusta laadittaessa, voidaan saavuttaa rakennusvai...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Pieneläinverkko":
profiilikuva
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 3.5.2018 klo:9:14
Kiitos vastauksesta. Se verkko, mikä meille on nyt asennettu alaohjauspuun ja sokkelin väliin, on silmäkooltaan liian isoa, eli silmäkoko on 2cm. Tämä estää varmaankin oravat ja isommat jyrsijät, mutta hiiriä ei tällä silmäkoolla estetä. Mitähän asialle voisi tehdä? Kuten jo aiemmin totesin, verkkoa ei voi vaihtaa. Mutta voisiko verkon alle kiinnittää pienisilmäisemmän verkon, jos hiiriongelmia alkaa tulla? Mietin myös, että aiheuttaakohan alaohjauspuun alle asennettu. verkko jotakin ongelmia, kun runkoääniä tms?
Virallinen vastaus jatkokysymykseen

Pieneläinverkko

Ei siitä mitään ongelmia aiheudu.
Tuntuu kyllä yllättävän suurisilmäiseltä jyrsijäverkoksi.
Hiirihän menee helposti esim. 12 mm sähköputkeen, joten jyrsijäverkon silmäkoko on oltava mieluummin alle 10 mm tai maksimissaan se.
profiilikuva
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyv�� luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: