Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Parvekelasitus

Muut

Kysytty: 25.11.2021 klo:11:12
Vasta asennetut parkelasit toimivat nihkeästi, no se vielä menköön mutta se reinimmainen saranalasi joka aukeaa sitä ei meinaa saada kiinni vaan se ottaa edellisen lasin kannakkeisiin(viereiset lasit on työnnetty vastakkaiselle seinustalle), joudun painamaan sitä lasia hieman kampeamalla nyt ollaan syystalvi vaiheessa entä kun tulee kesä eikö rakenteet turpoa niin ettei se mene kiinni eikä ehkä aukeakaan enää?Lasitusrako on muutamassa lasissa ylhäältä pieni ja alhaalla leveämpi, olenko väärässä kun vaadin lasien oikaisua mikä poistaisi tuon ongelman. Rakentaja vaan selittää että kaikki toimii hyvin, olisi kiva tietää mitä mieltä te olette rakenteiden elämisestä?

 

Jäsenen antama (26.11.2021 klo:18:49) kommentti

Se on juuri näin että ne standardit pitäisi joltakin vahvistaa, nyt on jo hieman työkaluja tämän asian hoitamiseen. Kiitos vinkeistä.
Virallinen vastaus
Kysymyksestä ei selviä lasien asennusaika eikä se onko kysymyksessä taloyhtiö vaiko omakotitalo.
Oletan kysymyksessä olevan Asunto osake yhtiö muotoisen asunnon parvekkee...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Parvekelasitus":
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 26.11.2021 klo:11:55
Kyseessä kerrostalo(kivitalo) osake ja itse ostetut lasit, viikko sitten asennettu. Tekijän mielestä se on normaalia että alussa kiskot ja rullat kulkevat jähmeästi mutta tuon saranalasin avautumista ja kanittamista siihen viereiseen lasiin en oikein ymmärrä että sekin on heidän mielestä ok. Kun painan sen kiinni se silminähden hankaa sen viereisen lasin kiinnikkeeseen, eikö sen avautuvan lasin pitäisi nimenomaan kulkea vapaasti niin että siinä on kulku/elämisvara?
Heidän kantansa on että kaikki toimii hyvin, miten tässä nyt voi edetä jos ei mitään vastakaikua? Elääkö ne profiilit ja onko siinä jumiutumisvaara, heidän mielestään ei koska kyseessä kivitalo.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Ilman paikan päällä toteamista on erittäin vaikea ottaa kantaa onko asennus asianmukainen, vai edellyttääkö korjausta. Koska olet sitä mieltä, ettei asennus ole sopimuksen mukainen, on sinulla mahdollisuus ja oikeus esittää reklamaatio. Ongelman sitten aiheuttaa sinun ja asentajan näkemys ero, ratkaisuna esitän, että otat yhteyden henkilöön, joka tuntee rakennusalan ja sen toleranssit.
Toisaalta parvekelaseilla ja asennuksella on tietenkin takuuaika, joka ilmeisesti on määritelty tilaussopimuksessa, tai yleisesti ainakin yksi vuosi.

Esimerkiksi kauppakamarin hyväksymät tavaran tarkastajat ovat puolueettomia rakennusalan osaajia.
Alla olevan linkin kautta voit etsiä paikkakuntaasi läheltä löytyvää tavarantarkastajaa:
https://kauppakamari.fi/palvelut/tavarantarkastus/nain-tilaat-tavarantarkastajan/
 
profiilikuva
HS Käyttäjä on mies
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parvekkeen lattiapinnoitteen uusiminen

Moi!Meillä on 6 kpl parvekkeita rivitaloyhtiössä. Lattia on betonia ja pinta on ruvennut hilseilemään. Paljonko pitäisi varautua maksamaan 6 kpl lattipinnoitteen uusimise...

Lasitetun parvekkeen lattian ja kaiteen eristäminen

OK-talomme parvekkeelle asennettiin parvekelasitus (kolmelle sivulle; neljäs on talon ulkoseinä). Parvekkeella on kestopuulattia "tuuletusraoin". T...

Parvekkeen hajuongelma

Hei! Asumme 2003 valmistuneessa kerrostaloyhtiössä. Ostimme osakkeen ja muutimme siihen tämän vuoden aikana. Parvekkeella on hajuongelmia varsinkin ko...

Parvekelasitusten huollon vastuu

PARVEKELASITUSTEN MERKITYS JA TAVOITE JA KUSTANNUSTEN HOITAMINEN Ulkokuoren betonissa alkaneet vauriomekanismit saadaan uuden eristeen ja verhouksen ansiosta pysä...