Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Outo haju vaate- ja makuuhuoneessa

Muut

Kysytty: 27.11.2009 klo:10:14

Asumme v. 2004 valmistuneessa talossa. Lähes jokasyksyinen ongelma on outo, ehkä vähän "viemärimäinen" haju vaate- ja makuuhuoneessa. Hajua ei esiinny yleensä muulloin kuin syksyllä/alkutalvella. Kummankin huoneen yksi seinä rajoittuu wc:hen. Wc:ssä ei hajua ole. Talossa on maanvarainen alapohja, jossa sähkölämmitys. Talossa on myös koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla.

Joka syksy puurakenteisessa yläpohjassa liikkuu myös hiiriä, joita yritämme myrkyttää joka syksy. Muu ei tunnu täällä maalla auttavan. Voiko hiiret haista jostain syystä näihin huoneisiin asti?

Mistähän tämä outo haju voisi johtua? Ja mistä rakenteista asiaa kannattaa lähteä ensimmäisenä tutkimaan? Ilmanvaihtokoneeseen olemme vaihtaneet suodattimet joka vuosi, eikä hajua tule muihin huoneisiin. Lisäksi vaatehuoneessa, jossa haju on , on ilmanvaihdon poistoventtiili.


titteri
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Asiaan on vaikea ottaa kantaa näkemättä. Kun syksyllä lämmitys alkaa, ilmanvaihto muuttuu. Se oletettavasti tehostuu. Jos vaatehuoneesee...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Outo haju vaate- ja makuuhuoneessa":
Jäsenen antama (27.11.2009 klo:14:59) kommentti

Vaatehuoneen oveen täytyy tehdä kunnollinen aukko (venttili) poistoilmaa varten ellei ole. Vai onko vaatehuoneeseen tehty erillinen koneellisen ilmanvaihdon tuloilmaventtiili (siis sekä tulo että poistoventtiilit vaatehuoneessa)?

Jäsenen antama (27.11.2009 klo:15:37) kommentti

Tarkoitan siis sitä että saako vaatehuone korvausilmaa?

Jäsenen antama (27.11.2009 klo:18:57) kommentti

Vaatehuone saa tällä hetkellä korvausilmansa oven alta. (Kynnystä ei ole) Tuloilmaventtiiliä ei ole vaatehuoneessa, vaan se on makuuhuoneen puolella.

Tänään haju on ollut makuuhuoneen puolella, mutta vaatehuoneessa en sitä ole havainnut. Kyseisestä makuuhuoneesta siis käynti tähän vaatehuoneeseen.

Jäsenen antama (27.11.2009 klo:19:25) kommentti

Voisiko hörppiä korvausilmaa WC:stä, mikäli poisto voimakkaampi makuuhuoneen puolella kuin WC:ssä? Lattialista irti ja silikonia lattianrajaan voisi auttaa tai sitten ilmanvaihdon säätöjä olisi muutettava.

Jäsenen antama (27.11.2009 klo:19:29) kommentti

Hajun lähde on ilmeisesti mh:n puolella. Se saanee/ottanee korvausilman myös lattiarajasta. Kannattaa yrittää nuuskia lattiarajat ulkoseiniltä ja jalkalistat pois. Sitten voi tilkitä lattiarajat uretaanivaahdolla. Tee se vaahdotus peltisellä uretaanipistoolilla. Älä vain yritäkään ns. kertapullolla, sillä sotket vain koko kämpän uretaaniin. Peltinen siksi, että se kestää melkein "isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle tai päin vastoin". Muovinen pistooli on yleensä myös kertakäyttöinen.Se tilkintä ei ole pahaksi, vaikka hajuakaan ei ole.

Jäsenen antama (28.11.2009 klo:7:40) kommentti

Mistäaloittaisin...Missä kohtaa talossanne on viemärin tuuletusputki?

Jäsenen antama (28.11.2009 klo:8:46) kommentti

Alamme irrottaa siis listoja... Kyseinen mh ja vh rajoittuu muuten vielä paritalon asuntojen väliseen seinään. Senkin liitos kannattanee varmaan tutkia?Viemärin tuuletusputki on toisen kylpyhuoneen/wc:n yhteydessä, toisessa päässä taloa.

Jäsenen antama (28.11.2009 klo:14:39) kommentti

Nyt listojen avauksen jälkeen hajun lähde paikallistettiin seinän sisään. Kosteutta ei ole silmillä havaittavissa. poistimme myös varalta palan parkettia. Pistorasian reiästä oikein lemahti haju ja tuli jotain pieniä vaaleita ötököitä. Yäk! Mitähän nämä voisi olla? Nyt epäilemmekin, että seinän väliin on joutunut niitä hiiriä, jotka juoksee yläpohjassa joka syksy.

Pakkokait nyt on avata seinä ja katsoa, mitä sieltä löytyy. Toivon, että päästään niillä hiirillä.

Poistuukohan nuo ötökät itsestään vai onko kutsuttava tuhlaistorjuja? Ajattelin nyt kuitenkin ensitöikseni tyhjentää makuuhuoneen tavarasta...


Jäsenen antama (28.11.2009 klo:14:41) kommentti

niin ja se haiseva seinä oli siis kahden kämpän välinen seinä...

Jäsenen antama (28.11.2009 klo:16:54) kommentti

Nyt ennustan, että onpahan törkyisen näköinen, kun avaat seinän. Pistänet kuvan tai kaksi tänne näytille.


Jäsenen antama (30.11.2009 klo:16:25) kommentti

Selviätköhän raadoilla vai olisikohan höyrynsulkumuovia molemmin puolin seinää. Semmonen terve pullorakenne.

Jäsenen antama (30.11.2009 klo:22:52) kommentti

Kyllä se niin on, jos se huoneistojen väliseinä on oikeaoppisesti tehty, niin siinä pitää olla "höyrynsulkumuovia molemmin puolin seinää. Semmonen terve pullorakenne."

Niin se vain menee!

Jäsenen antama (1.12.2009 klo:0:09) kommentti

No kerro nyt "Monta" se loppukin tarinasta, muuten on kohta taas "sota" käynnissä. (= ennustus).

-Sorry.

Jäsenen antama (1.12.2009 klo:0:37) kommentti

Tätäkö haluat? Näitä löytyy!Riittäisikö tämä?


Jäsenen antama (1.12.2009 klo:20:18) kommentti

Noniin, ensimmäinen raato löydetty! Löytyi juuri siltä kohtaa, missä haisi pahimmalle. Hiiri oli myllänny villatkin siltä kohdalta... varmaankin jonkinlainen pesä ollut siinä. Huomenna haistellaan, vieläkö raatoja on jäljellä.

Kuva jäi ottamatta, mutta ei ollu edes pahan näköistä... häntä pilkisti villojen välistä.rakrak: Ei ollu seinässä höyrynsulkumuoveja, eikä minunkaan mielestä pitäisi olla...

Jäsenen antama (1.12.2009 klo:20:32) kommentti

"Ei ollu seinässä höyrynsulkumuoveja, eikä minunkaan mielestä pitäisi olla... ",


mutta silloin seinäsi ei ole oikein tehty, mutta kun olet tyytyväinen, niin se on sinun asiasi.


Jäsenen antama (1.12.2009 klo:21:18) kommentti

"Monta" onko sinulla jokin perustelu asialle? Löydätkö jostain rakennetyypin, jossa on muovit? Esim. RT-kortiston rakenteissa ei muoveja ole.

Seinähän ei ole mistään kosketuksissa kylmään eikä kosteaan tilaan. Vaan kahden lämpimän tilan välinen seinä, kuten tavallinen väliseinäkin.

Mutta... en jaksa väitellä tästä enempää...

Jäsenen antama (1.12.2009 klo:22:11) kommentti

Perusteluja todellakin kaivattaisiin.

Väliseiniin ei ole ainakaan tähän päivään mennessä ollut tapana laittaa höyrysulkua.

Paritalon asuntojen välinen seinä saattaa hyvinkin olla ääntäeristävää ja palonkatkaisevaa mallia, mutta ei siihen kyllä tämän pääkopan järjellä siltikkään höyrysulkua tule, paitsi jos se kahden rungon välinen tila olisi auki kylmään tilaan.


Jäsenen antama (1.12.2009 klo:22:39) kommentti

Se on varmaanki MONTAn Pekka Töpöhäntä kirjan mukaan...

Ei osastoiviin kahden lämpimän tilan seiniin höyrysulkuja asenneta.

Höyrysulku kuuluu ulkoseiniin ja kylmiä tioja vasten oleviin seiniin.

Jäsenen antama (1.12.2009 klo:22:53) kommentti

On myönnettävä, että se tehdään usein vain rimaa hipoen tavallaan yhtenäisenä kaksoisrunkona, jolloin siinä ei käytetä tietenkään höyrynsulkua, koska molemmin puolin on lämmin tila, mutta se kannattaa jo paloturvallisuuden ja ääniteknisen vuoksi tehdä toisin, jolloin höyrysulku on välttämätön.


Tässä kysyjän tapauksessa naapurissakin saattaa hajut olla ja tulla makkariin, kun vain toisella on väliseinässä raatoja ja/tai hommatkin tehtävä hiiskuen, ettei vain naapurikateus pääse vaivaamaan , mutta toisin tehtynä niiltä vältytään. Tietenkään hiiriraatojen takia sitä väliseinää ei tarvitse tehdä kunnolla, mutta muun hommien vuoksi kylläkin.


Rakentajahan pyrkii valitettavasti minimoimaan rakenteet varsinkin silloin, kun homma tehdään kiiinteään hintaan ja varsinkin silloin, kun/jos suunnitelmat ovat sitä sun tätä. Kun seinä tyydyttää nykyomistajat, niin ei minulla ole siihen mittään muuta sanottavaa kuin oikaistu on. Olkoon niin! Sillä sipuli!


Jäsenen antama (2.12.2009 klo:19:19) kommentti

Eli, ei höyrysulkuja lämpimiin väliseiniin.

Jäsenen antama (2.12.2009 klo:21:58) kommentti

"ei höyrysulkuja lämpimiin väliseiniin."


Ei tietenkään ja ei myöskään oikomalla eli siitä mistä rima on matalammillaan tehtyihin huoneistojen väliseiniin.


Jäsenen antama (2.12.2009 klo:22:00) kommentti

On se vaikeeta olla väärässä!

Jäsenen antama (2.12.2009 klo:22:22) kommentti

Älä muuta sano....

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:0:22) kommentti

...itse tekaistu tohtori ja H(änen)T(ietämätön)T(ukijansa), että kosteista tiloista jätetään vesieristyskin pois. Niinhän! Mihin olemisen sääntöön se silloin kuuluu?


Siis väännetään hieman rautalankaa vielä: Mites, kun sattuu pesuhuone ja sauna olemaan huoneistojen väliseinän molemmin puolin, niin kuin valitettavasti se usein on? Että silleen!


Jäsenen antama (3.12.2009 klo:1:24) kommentti

Kuka on väärässä???? Ja kuka sanoo???? Ja kenellä on vaikeaa????

Mietintämyssy päässä, peilin edessä se vastaus löytyy (toivottavasti).

Tosi ammattilainen osaa myös tarkastella asioita sen "hiekkalaatikon" ulkopuolellekkin.

Kyllä "Monta" on oikeassa tämän aiheen tiimoilla, - molemmissa rakenneratkaisuissa.

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:7:24) kommentti

-että niin vaikeeta!

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:10:41) kommentti

" "Monta" onko sinulla jokin perustelu asialle? Löydätkö jostain rakennetyypin, jossa on muovit? Esim. RT-kortiston rakenteissa ei muoveja ole."titteri hyvä! On perustelua. Niinpä RT-kortistossa ei varmaankaan ole ohjeita hyvää rakennustapaa noudattavia ohjeita ko. seinää varten. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että nuo RT:t ja sun muut SRakMk:t ovat vain itsekseen väitettyjä tohtoreita ja H(änen)T(tietämättömiä)T(ukijoita) sekä vastaavia rakrak:eja että muita amatöörejä varten, jotta edes alkeelliset rakennustavat tulisi heille ohjeistetuiksi. Ei osata itse ajatella saatikka sitten tehdä kunnolla. Päätä kyllä pystytään aukomaan mitä täydellinen tietämättömyys tuo tullessaan.Noissa eo. pahveissahan vain suuntaa antavasti sanotaan, miten minimissään voi tehdä. Valitettavasti ne minimit usein johtavat vain susiratkaisuihin. "Ohjeitten" tekijöillähän ei ole mitään vastuuta "ohjeistaan" ja vielä vähemmän niiden suureen ääneen väärintulkitsijoilla.On osattava erottaa lämpimät väliseinätkin toisistaan, sillä niitä väliseiniä on Monta."Kun seinä tyydyttää nykyomistajat, niin ei minulla ole siihen mitään muuta sanottavaa kuin oikaistu on. Olkoon niin! Sillä sipuli!"Tuolla tavalla sanoin aikaisemmin, mutta se näköjään amatöörejä kaihertaa, niin on sitten vähän sanottava, että siellä Pekka Töpöhännän seikkailuista ei myöskään ole näköjään löytynyt muuta kuin, että

"On se vaikeeta olla väärässä!"

"Älä muuta sano...."

"-että niin vaikeeta!"Eipä asiantuntevampia ohjeita ole satutunneilla ja niitä levitellään täällä. Ei ole! Ei!Korostettakoon vielä, että varsinkin paritaloissa useimmin huoneistot ovat toistensa peilikuvia, jolloin märät tilat on sullottu nippuun sen huoneistojen väliseinän molemmin puolin, jotta vesisysteemit saadaan mahdollisimman halvalla ja rakenteet väärin tehdyksi "hyvin omintunnoin". Jos näin tehdään, niin silloin sitä suuremmalla syyllä se lämmin väliseinä on tehtävä oikein, mutta se valitettavasti tehdään (väitän) 99,9% väärin ja halvalla. Jos se väliseinä tehdään huonosti kuin em. veitikat tietämättömyyttään puolustelevat, niin mitään veden kanssa kosketuksissa olevaa tilaa ei saa sulloa kyseistä väliseinää vasten. Epäilenpä, että alkuperäisen hiiriogelmaisen kysyjän tapauksessa kyseistä seinää ei ole tehty huonosti, vaan vielä huonommin. Toivottavasti ei kuitenkaan, jotta tieto ei lisäisi tuskaa.


Jäsenen antama (3.12.2009 klo:12:29) kommentti

Niin kyllä kai nykyään kaikki pari (ja rivitalot?) tehdään niin että jos on jostainsyystä valittu puurunkoinen huoneistojen välinen seinä niin se on todellakin tehty "tuplarungolla" ja huoneistojen väliset seinät eivät ole kosketuksessa toisiinsa (vaikka ulkoverhous ulkoa katsottuna näyttääkin yhtenäiseltä). Tällä pyritään siihen ettei naapurista ihan kaikki kuulu toiselle puolelle mutta sekin yleensä pilataan sillä että lattiaa ei katkaista tältä kohtaa.Sitä en tiedä miten tuo ilmarako tuulettuu mutta kyllä siinä kai höyrynsulku pitäisi olla.

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:16:00) kommentti

Jos sattuu pesuhuone ja sauna olemaan huoneistojen väliseinän kohdalla pannaan kipsilevyt ja muovit --------ja johan haisee!!

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:18:06) kommentti

Esim. rivareiden osastoivat seinät ovat usein pelkkää betonia (160 mm). Mihin kohtaan tässä se höyrysulku laitetaan?

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:19:29) kommentti

Jos on aito tohtori, niin kyllä sen ainakin luulisi luetun ymmärtämisen joten kuten hallitsevan, mutta ei, joten ei ole aito.


"On se vaikeeta olla väärässä!" "Älä muuta sano...." "-että niin vaikeeta!" " --------ja johan haisee!! "


En lähde tekaistujen betonitieteitten tohtoreiden ja H(änen)T(tietämättömän)T(ukijansa) viisasteluihin, mutta tarkkaan ottaen kuitenkin vain sen verran, että betoni ei tee poikkeusta, sillä siinäkin on vastaavanlaisia heikkoja kohtia kuin tässä ketjussa puhutussa puurunkoisessa villaeristeisessä huoneistojen väliseinässä. Kuten sanottu, en ole enää Pekka Töpöhäntä iässä näissä asioissa.


Jäsenen antama (3.12.2009 klo:21:22) kommentti

No jos kuitenkin esittäisit mitä heikkoja kohtia osastoivassa betoniseinässä on?

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:21:54) kommentti

HTT alkaa kohta olemaan hakoteillä. Oletko kuullut saunan tai pesuhuoneen seiniin tehtävistä tiiviistä pinnoista?

En itsekkään hirveästi pidä Montan ulosannista, mutta kyllä hänellä vain pointti on. Nuo huoneistojen väliset tuuletukset ovat hieman ongelmallisia eikä niitä krjasta katsomalla yleensä saada toimimaan. Aikalailla tapauskohtaisesti joutuu tekemään erilaisia ratkaisuita parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi.

Jäsenen antama (3.12.2009 klo:21:56) kommentti

Pitääkö Betonitohtori hyvänä ratkaisuna betoniseinää joka vesieristetään molemmilta puolilta? Ei tietenkään minun asiani ollut kysyä, mutta hieman kiinnostaa josko löytyisi erilaisia toteutus tapoja.

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:0:53) kommentti

"No jos kuitenkin esittäisit mitä heikkoja kohtia osastoivassa betoniseinässä on?"


Vastataan suoraan kysymykseen, johon temmi jo kylläkin puuttui, vaikkakin kysymyksen muodossa:


Betoni ei ole sen parempi materiaali "kohdatessaan" jatkuvaa kosteutta kuin puu/kipsi/villa tms. Se on oikeastaan vaarallisempi, sillä se ei paljasta hometta esim. "sortumalla" kuten puu/kipsi/villa, koska siinä yleensä home "muhii" huomaamattomana huomattavasti kauemmin kuin puu/kipsi/villassa, joka ainakin sitten aikaisemmin/nopeammin homeen/lahon vaikutuksesta "sortuu" tai näkyy paremmin kuin betonissa ts. mitä nopeammin vaarallinen/terveyshaitta paljastuu, niin sitä nopemmmin siihen voidaan puuttua ja saada virhe korjatuksi (haluttaessa).


Veden/kosteuden "käsittelyssä" ei ole mitään eroa minkään aineen kohdalla, koska esim. home kasvaa/elää kaikissa aineissa suunnilleen yhtä lailla.


En tietenkään väitä ehdottomasti, että home huomataan puu/kipsi/villassa nopemmmin kuin betonissa/harkossa, mutta yleensä kylläkin, koska se em. tavalla paremmin on näkyvissä ja tunnistettavissa muustakin kuin hajusta, joka taitaa olla myöskin voimakkaampaa puu/kipsi/villassa.


Kun rakenteet pysyy kuivina, niin ei ole toisaalta homeen/lahon kannalta mitään merkitystä mitä ainetta rakenne on. Se on toisaalta vain mieltymyskysymys, kunhan rakenne täyttää sille tarkoitetut ehdot ts. on käyttökelpoinen.


Jäsenen antama (4.12.2009 klo:6:33) kommentti

Kyllä betonin voi vesieristää molemmin puolin, ei se siitä miksikään mene / muutu. Eikä se lahoa. Ennen betonipinnan karbonatisoitumista (alkalinen pinta) ei juuri kasva homekkaan.

Ongelmana on betonipinnoilla pinnoitteiden / vesieristysten kiinnipysyminen. Pinnoitteiden valmistajilla on omat suositukset RH% arvoista. Tämä on se suurin ongelma.

Ja edelleen. Kahden lämpimän tilan väliseinään ei tarvita höyrysulkuja (muoveja). Ongelma on yleensä siinä, jos osastoiva (puurunkoinen ) seinän alaosa on rakennettu lattiapintaa alemmaksi esim. ns roskavalun päälle tulee yleensä ongelmia, koska kosteutta voi tulla seinän alaosasta. Silloin "muovitettu" seinä homehtuu takuuvarmasti melkein kokonaan. Em rakenne on ilmankin muoveja riskirakenne ja yleensä seinän alaosa on vaurioitunut.Jäsenen antama (4.12.2009 klo:10:05) kommentti

"Kyllä betonin voi vesieristää molemmin puolin,"

Pitää täysin paikkansa kaikille materiaaleille, kunhan huolehditaan, että se pysyy kuivana, mutta kuka todellisuudessa pystyy sen takaamaan?

"ei se siitä miksikään mene / muutu. "

Se kastuu, kuten muutkin, kun vesieriste ei pidä kosteutta pois sieltä, kuten muutkin aineet.

"Eikä se lahoa."

Se tekeekin muuta (jätettäköön tieteelliset termit sanomatta) vastaavaa.

"Ennen betonipinnan karbonatisoitumista (alkalinen pinta) ei juuri kasva homekkaan."

Siis "ei juuri", mutta kuitenkin.

"Ongelmana on betonipinnoilla pinnoitteiden / vesieristysten kiinnipysyminen. Pinnoitteiden valmistajilla on omat suositukset RH% arvoista. Tämä on se suurin ongelma."

Hohhohhoijaa!

"Ja edelleen. Kahden lämpimän tilan väliseinään ei tarvita höyrysulkuja (muoveja). Ongelma on yleensä siinä, jos osastoiva (puurunkoinen ) seinän alaosa on rakennettu lattiapintaa alemmaksi esim. ns roskavalun päälle tulee yleensä ongelmia, koska kosteutta voi tulla seinän alaosasta."

Tuossa mennnään jo kiinailmiöön eli lanka on jo kadonnut kauas. Ja sama, jos tädillä on munat, niin se onkin setä.

"Silloin "muovitettu" seinä homehtuu takuuvarmasti melkein kokonaan." ("muovitettu" = vesieristetty)

Tässä on annettu takuuta myös betonille.

" Em rakenne on ilmankin muoveja riskirakenne ja yleensä seinän alaosa on vaurioitunut."

Mitähän tuossa on tarkoitus sanoa betonista eli molemmin puolin vesieristetty betoni jo on riskiakenne. Ilmeisesti.

Onpa niin häikäisevän pätevää tekstiä, jotta eipä tuohon ole muuta lisättävää kuin runo vai mikä se lirutus, joka alkaa: "Rakkaus on sokea ..."

ja lauletaan perään näin joulun kunniaksi hoosiannaa daav....betonin poikaa .... vai miten se oli.
Loppujen lopuksi olen täysin mykistynyt kuinka soljuu ristiriitainen teksti. Taito se on sekin ja sehän riittää. Tuollaista tekstiä täällä kaivataan. Kansa tahtoo lissää.


Jäsenen antama (4.12.2009 klo:10:38) kommentti

No, olihan vuodatus....?????

Jäsenen antama (4.12.2009 klo:10:41) kommentti

On tainnu jo alkuperäinen kysymys /ajatus hukkua montakertaa.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kylpemisen jälkeen mätä/viemärin haju makuuhuoneeseen

Muutimme juuri 80-luvulla rakennettuun yksikerroksiseen omakotitaloon jossa painovoimainen ilmanvaihto. Poistoventtiilit ilmanvaihtoon on ainoastaan kylpyhuoneessa, erill...

hajuhaitta makuuhuoneessa

Asumme vuonna 2003 valmistuneessa rivitalossa. Keväällä 2007 yläkerran makuuhuoneessa havaittiin outo haju. Välillä haju on voimakkaampi ja välillä miedompi. Kuinka saamm...

Sähköpatterista outo

Mökillämme on kolme sähköpatteria, jotka on poissaolessamme säädetty siten että lämpö olisi kutakuinkin 10 astetta. viimeksi kun menimme mökille huomasimme, että mökissä...

Outo Haju

Asunto-osakkeen makuuhuoneessa on outo tunkkainen ja jokseenkin homeinen haju, lattian ja seinän välistä tulee todella kylmää ilmaa ja varsinkin silloin kun ilmastointi l...

Outo haju

Eteisessämme (josta kulku kylpyhuoneeseen) ja kylpyhuoneessamme on outo haju. Mitä tehdä?...

Kosteusvaurio

Outo haju makuuhuoneessa pani etsimään syytä. Vakuutusyhtiön määräämä kosteusarvioija kartoitti kosteusalueet. Painekoe ei osoittanut vesivuotoa, mutta vesimittarin ratas...

Saunan ongelmat?

Kylpyhuoneen ovea avatessa saunan höyrynsulkupaperi lepattaa, eli pitää ääntä. Olemme havainneet myös saunaa (sähkösauna) l&a...

Outo haju kylmässä varastossa

Asun puuverhoillussa rivitaloyhtiössä ja huoneistoon kuuluu kylmä ulkovarasto, varastoa vasten on sauna ja kylpyhuone. Varastossa on outo haju, Mieleen tulee perinteisen...

outo haju

kyseessä on rintamamiestalo, jossa puru eristys. Eteisen lattia uusittu noin 10 vuotta sitten ja siltä osin purut vaihettu villaan. Nyt portaiden alta tulee outo haju aiv...

Hajuongelma

Talomme on vuonna 2008 valmistunut ok-talo. Ongelmana on outo haju teknisessä tilassa. Haju on vähän kuin viemärin haju mutta ei kuitenkaan ihan samanlainen. Aina haju ei...

Tunkkainen haju 2000-luvun talossa

Ongelmana 2002 rakennetun kerrostaloasunnon makuuhuoneen outo tumman tunkkainen haju, joka tulee tilanteessa jossa ilmanvaihto on heikentynyt (olkkarissa parvekkeen ovi a...

Outo haju lähellä vesijohtoja

Hei!Asumme 1997 rakennetussa paritalon puolikkaassa. Mieltämme vaivaa nyt outo haju saunan pukuhuoneessa. Haju muistuttaa "maan hajua", ja sen lähteen osaamme paikallista...

Painovoimaisen ilmanvaihdon outo haju

HeiAsumme -78 rakennetussa okt:ssa(102m2).Ongelmana on outo haju, kuten viemäri, kellari tms. ja tämä tulee esiin silloin kun leivinuunia tai takkaa lämmittää. Haju on vo...

paha haju

Meillä on monet vuodet ollut "viemärin" hajua toisella puolen taloa..Haju on ulkoterassilla sekä kummassakin makuuhuoneessa. Purimme ulkosein&aum...

Hikimäinen haju makuuhuoneessa

Yhdessä makuuhuoneessa on "hikimäinen" haju. Kosteusmittaus tehty, kaikki kuivaa, laminaatin alle katsottu, ei löytynyt mitään. Haju le...

Tuloilmaventtilistä apua?

Talomme on yksikerroksinen 70-luvun talo perustuksena maanvarainen laatta. Edellisen omistajan aikana yhdessä makuuhuoneessa on ollut kosteusvaurio, jonka edellinen omist...

Outo haju

HeiMistähän voisi johtua 1978 rakennetun omakotitalon outo haju (mielestäni viemärimäinen)vesimittarin lähellä tuulikaapissa ja vesivaraajan luona vaatehuoneessa? Käyttöv...

Lisälämmöneriste makuuhuoneeseen

Makuuhuoneessa tuntui veto, ja isännöitsijä lisäsi ikkunan alle lattiaan asti ulottuvan Finnfoam-levyn. Patteri kiinnitettiin paikoilleen, nyt levyn p...

Outo, paha haju

Hei! Meillä on vuonna 68 valmistunut  vanha omakotitalo. Talo on kaksi kerroksinen, minkä alakerta on betonia ja yläkerta puurunkoinen. Välipoohj...

Outo haju wc:ssä

Hei! 2008 valmistuneessa talossa on ilmaantunut outo haju yläkerran wc:ssä. (Ei ole suihkua). Laatoitettu, laatat ehjät jne. Haju EI ole viemärin haju...

korvausilmaventtiilit

Asumme vuonna 1995 rakennetussa rivitalossa. Asunnossa on makuuhuoneessa ja olohuoneessa ikkunoiden yläpuolella korvausilmaventtiilit. Ongelmana on vetoisuus ja etenkin m...

Ummehtuneen haju tulee sisälle lattian raosta

Kyseessä on 1980-luvun alkupuolella rakennnettu rivitalo. Yhdessä makuuhuoneista havaittiin epämääräistä kostean/ummehtuneen hajua pari vuotta sitten. Terveystarkastaja t...

Hajua jostakin

Vuosi sitten laitoimme laminaattilattian,talvi meni hyvin ,mutta kesälomalta kun tulimme on kotiimme tullut outo haju.Se ilmenee työpöydän kohdalla joka on lattian pääll...

Haju vastaremontoidussa kylpyhuoneessa

Mistä johtuu että uudessa vastaremontoidussa kylpyhuoneessa on outo tuoksu. Se on tavallaan viemärin haju. Kylpyhuoneessa on tehty täydellinen putkiremontti (kaikki putke...

haju makuuhuoneessa

Meillä oli n 2-vuotta makuuhuoneessa ummehtuneelle haissut vanha lasten sänky, jolloin haju tuli huoneeseen. Veimme sängyn n kk sitten pois, mutta huoneeseen jäi edelleen...