Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Omakotitalo

Muut

Kysytty: 30.10.2008 klo:11:54

Ensinnäkin mitä tarkoittaa saneeraus, peruskorjaus ja perusparannus? Vastaus mahdollisimman tarkasti.

Tutullani on 1950-luvulla rakennettu talo ja siihen olisi tarkoitus uusia kuisti, julkisivut, katto sekä tehdä teranssi ja parveke. Julkisivun uusimisen yhteydessä laitetaan seinään lisää eristeitä, mutta kattoon vaihdetaan vain pintamateriaali.

Elikkäs mihin edellä mainituihin käsitteisiin tällainen työ kuuluu?

Onko tähän työhön ohjelmaa, jolla voisi laskea kustannukset? RemonttiOptimi ei taida oikein soveltua. KIITOS!!!
Virallinen vastaus
Esittämiäsi sanoja käytetään täysin sekaisin puhekielessä. Niiden merkitys on muuttumassa hyvin samaa tarkoittavaksi. Itse käsitän saneerauksen toimenpiteeksi, jossa voidaan sekä peruskorjata että perusparantaa. Toimenpide ovi pitää sisällään myös pienen lisärakentamisen. Peruskorjauksessa vain korjataan entiselleen rakennus tai rakenne. Perusparannuksessa rakenne korjataan ja samalla sitä parannetaan. Esimerkiksi eristyksen lisääminen on parantamista. Toimenpide vaatii rakennusluvan, tai ainakin toimenpideluvan, koska taloon tulee laajennusta, ja julkisivujen muutoksia. Tuo kuuluu mielestäni saneeraukseen, sekä laajennukseen ja perusparannukseen. Tutustu kunnolla RemonttiOptimin mahdollisuuksiin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Omakotitalo":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa