Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuusista terassilautoja

Muut

Kysytty: 4.2.2006 klo:10:49
Onko kannattavaa sahauttaa , höyläyttää tontiltamme kaadettavista n. 25:stä kuusesta terassilautoja ? Tarpeemme on n. 1,7 km 120x32 .Mikä on kuusen kestävyys verrattuna painekyllästettyyn puuhun , entä miten laudat tulisi varastoida , ne tarvittaisiin vasta parin vuoden päästä ? Miten ja millä pintakäsittely tulisi suorittaa asennuksen jälkeen ?

Illu
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Oheisen tuotemappimme kohdasta Neuvot ja ohjeet löydät ulkolautojen käsittelymenetelmät. Kuusi on kestävä materiaali ulkona. Kun laudan käsittelee puunsuojalla, se kestää täysin katottomassa tilassa kolmisen kymmentä vuotta, kun sen huoltaa. Painekyllästetty materiaali kestää lähes talon iän. Sahattu lauta pitää tapuloida melko harvaan. Myöhemmin tapulin voi purkaa, ja pinota laudat uudelleen, mutta kuitenkin välirivoilla. Pinolla pitää olla erittäin hyvä katto. Silti puuhun saattaa iskeä sinistymä. Paras säilytyspaikka tapulikuivaamisen jälkeen on kunnon kylmä varasto.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kuusista terassilautoja":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

pelkka - kehikko

ajatuksena sahauttaa talvella myrskyn kaatamista kuusista (ovat juurillaan), pelkka hirttä koko esim. 100 * 150. tuleeko kehikko onnistumaan jos vain hirret vastakkain ei...