Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuituisen materiaalin tunnistaminen

Muut

Kysytty: 7.11.2019 klo:8:37
Hei,

tällaista materiaalia löytyi 1957 rakennetun rintamamiestalon alkuperäisen kutterinpuru-eristeen alta takan betonijalan vierestä, betonialapohjan päältä, n. puolen neliön kokoinen alue. Kosteana oli ruskeaa ja marmorimainen pinta kun naputti irti paloja, kuivana nyt kuvan mukaista. Aika kuitumainen mutta kuitenkin kova. Lähti helposti paloiksi ja irti (kuvassa valitettavasti muutakin roskaa). Onko ideaa mitä olisi?


Virallinen vastaus
Vaikea lähteä sanomaan kuvan perusteella mistä aineesta on kysymys, yhtenä arvauksena voisi olla, että uunimuurari on tyhjentänyt jäljelle jääneen laastin kyseiseen paikkaan.
Mikäli todella haluat aian selvittää ota yhteyttä paikkakunnan terveystarkastajaan, uskoisin hänen saavan selville mistä on kysymys.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kuituisen materiaalin tunnistaminen":
HS
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa