Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteusvaurion merkit villassa?

Muut

Kysytty: 4.7.2010 klo:21:56
Hei,
Havaitsimme 1970-luvulla rakennetun omakotitalon tuulikaapin kattopanelin reunassa pari kosteuden aiheuttamaa jälkeä. Purimme panelin, joka oli kauttaaltaan kuivaa. Alla olevassa ruskeassa toiselta puolelta muovitetussa paperissa oli runsaasti kosteuden jättämiä ruskeareunaisia läiskiä. paperi oli kuivaa. Sen alla olevissa eristevilloissa oli tummia kohtia. Ovatko nämä kosteusvauriosta johtuneita vai vain pölyä? Täytyykö kaikki villat vaihtaa, voiko niissä olla mikrobeja tai homeitiöitä? Nimim. EpätietoinenVirallinen vastaus
Eristeiden tummentumat johtuvat siitä, että sisäilma on päässyt virtaamaan eristeen läpi. Niitä ei tarvitse vaihtaa. Ilmeisesti paperiin on tiivistynyt jotenkin sisäilman kosteus. Eristeitä ei mielestäni tarvitse vaihtaa. Näkemättä on vaikea antaa tarkkaa neuvoa. Teippaa paperi huolella kiinni. Käytä tarvittaessa lisänä muovikelmua.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kosteusvaurion merkit villassa?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa